DANI OPĆINE

FOTO Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Donji Vidovec: Mala sredina koju resi zajedništvo

Istaknuto je zadovoljstvo minulim jednogodišnjim radom. Sredina je to gdje političke opcije jednako 'dišu'. U ime Međimurske županije okupljene je pozdravio dožupan Josip Grivec

U novo klimatiziranim prostorima Doma kulture u Donjem Vidovcu u subotu, 15. lipnja je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Donjeg Vidovca, a sve u povodu Dana općine vezane uz katoličku svetkovinu sv. Vida zaštitnika župe i mjesta.

Državnu himnu su na početku sjednice izveli pjevači mjesne Podružnice umirovljenika, a potom minuta stajanja za preminule branitelje i posebno spomenutog Daria Cenka, njihovog sumještanina tragično stradalog prilikom nedavno izvođenih radova na jednom od mjesnih vitalnih projekata – Zlatarskoga doma.

>> Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Donji Vidovec

Pozdravljajući okupljene, predsjednik OV Josip Jambrešić je rekao kako su oni sredina zajedništva koji ih oduvijek resi. Naveo je kako se u njihovom Vijeću niti ne zna za stranačku pripadnost.

– Nama je važno da radimo složno i da u toj slozi rješavamo ciljeve i zadatke naše sredine. Ponosan sam na naše ljude – istaknuo je.

Sjednicu je vodila Valentina Lukša uvodno pobrojavši realizirane projekte koji se  odnose na početak gradnje Zlatarskog doma, postavljana LED rasvjete, uključivanje u projekt ‘Evo me!’, kao i orijentaciju prema izgradnji novog Dječjeg vrtića…

U projekte je do sada uloženo 2,5 milijuna kuna istaknuvši kako u pripremi čeka još osam projekata. Općinski načelnik Josip Matulin, govoreći o općinskom sutra posebno je istaknuo izgradnju Spomen centra vidovskim zlatarima – projekt koji je kandidiran na Interreg VA Mađarska-Hrvatska te dobio potporu od nešto više od 900 tisuća kuna, a realizacija je započela 1. svibnja 2017. godine. Zbog eksplozije to nije u funkciji, no projekt ide dalje na novoj lokaciji uz potporu Međimurske županije. Dodao je kako je pred njima još niz ‘sitnih’ projekata koje će promptno rješavati…

Riječi pozdrava i čestitke, Općini je uputio u ime međimurskog župana i svoje osobno dožupan Josip Grivec. Poručio im je neka prate raspisane natječaje za raspisane projekte, a Međimurska županija će biti ta koja će, kao i kod ostalih sredina, podupirati novčano njihov rad.

Dodao je kako su temeljne odrednice Međimurske županije bazirane na obrazovanju, gospodarstvu i posebno na sigurnost građana. Opetovano je spomenuo skrivena turistička blaga ovog podneblja koja treba što prije staviti u funkciju.

U ime Grada Preloga i donjomeđimurskih općina skup je pozdravio Marijan Varga, načelnik Općine Donja Dubrava. U kulturnom dijelu sjednice nastupili su mlada pjevačka nada Tena Panić i legendarni akademski glazbenik Martin Srpak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije