PROJEKT

REKONSTRUKCIJA Općina Sveta Marija dobila 269.000 kuna za projekt nadogradnje općinske zgrade, početak radova idući mjesec

Općina Sveta Marija je ovih dana od Ministarstva graditeljstva dobila 269.000 kuna za projekt nadogradnje općinske zgrade 'Rekonstrukcija građevine javne i društvene namjene'.

Projekt se odnosi na nadogradnju općinske zgrade. Početak radova idući mjesec. 

Na potpisivanju Odluke o dodjeli financijskih sredstava, načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek se obratila okupljenima.

– Naime i sami znate u kakvim je prostorima smještena Općina. Svaka od djelatnica trebala bi raditi u posebnom uredu. Nama je problem i to što još uvijek imamo blagajnu gdje se može platiti komunalna naknada, komunalni doprinos, vrtić pa dok ljudi dolaze konzumirati uslugu druga djelatnica ne može raditi kako treba. Tu je problem dok se telefonira… Pored toga u općinskoj zgradi nemamo arhivu već je ona smještena u Donjem Mihaljevcu što nam također predstavlja velik problem – ističe načelnica.

– Projekt smo već kandidirali na Mjeru 7.4., ali nam nije prošao pa nemamo drugog izbora nego krenuti u nadogradnju. Poslat ćemo i zahtjev za sufinanciranje Međimurskoj županiji od koje očekujemo podršku od cca 250.000 kuna. Za realizaciju projekta proveli smo i javnu nabavu na koju su nam ponude poslala dva izvođača, tvrtke Team građenje d.o. o i Đurkin d.o. o. Ponuda tvrtke Đurkin d.o.o je bila 1.809.851,49 kn s PDV, a Team Građenje d.o.o. 1.617.984,59 kn s PDV što je dosta nadmašilo projektantsku cijenu od 1.400.000 kuna – rekla je.

Što se nadogradnjom dobiva ?

– Projektom bi se renoviralo prizemlje te bi se u nedograđenom dijelu dobile 3 nova ureda, spremište, arhiva i vijećnica. Nadogradnjom bi svaka službenica i pročelnica imala svoju kancelariju, a i komunalni redar koji sada nema svoj ured. Iako se svi skupa trudimo prilagoditi se situaciji s nedostatkom prostora uvjerena sam da će novi prostori utjecati na još učinkovitiji rad sviju nas – naglasila je načelnica.

Tijekom pregleda i ocjene ponuda u navedenom postupku naručitelj je utvrdio da je  ponuda Team Građenje d.o.o. valjana i prema kriteriju za odabir ponude ekonomski najpovoljnija.

– No, još se mora temeljem Zakona o javnoj nabavi ispoštovati rok za žalbu od 15 dana, ali sam uvjerena da se Đurkina d.o.o neće žaliti jer nema nikakvih spornih situacija te da će Team građenje d.o.o. već slijedeći mjesec započeti s radovima – rekla je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije