JEDINSTVEN DOGAĐAJ

TIJARA IMA NOVOG VLASNIKA Svečana sjednica Općinskog vijeća Štrigova u proizvodnoj hali

- Hvala Bogu riješili smo se bivše Tijare i sada imamo novu tvornicu u vlasništvu obitelji Kolmanić, odnosno njihove tvrke NDK i u njihovoj proizvodnoj hali bit će Svečana sjednica Općinskog vijeća Štrigove, naglasio je općinski načelnik Stanislav Rebernik

Na prigodnoj konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen program ovogodišnjih Štrigovskih noći, načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik najavio je vrlo zanimljiv, za sada jedinstven te poučan događaj.

Rekao je kako će se ovogodišnja Svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana općine Štrigova održati u započetoj i nikada dovršenoj Tijari – tvornici voćnih rakija.

– Tijara je bio veliki kamen spoticanja i opasno je visio o vratu svima nama i hvala Bogu sada je iza nas. Kao Tijara nestala je u šumi tuženja, opstrukcija, suđenja, presuda, nagodbi i popisa. Sada najavljujem održavanje Svečane sjednice Općinskog vijeća 19. srpnja 2019. u istoj, ali sada uređenoj zgradi s novim vlasnicima koji su Tijaru kupili, preuredili i uskoro će u njoj započeti proizvodnju, rekao je Rebernik, te dodao, kako je održavanje sjednice u proizvodnoj hali pokazatelj koliko je općinskoj vlasti stalo do toga da se otvaraju nova proizvodana i realna radna mjesta, a općina će i dalje davati svoj doprinos kod ovakvih i sličnih projekata.

Mi pak podsjećamo, Tvornicu voćnih rakija u Štrigovi započeo je graditi Neno Antočić, kojoj je Općina podarila parcelu u vrijeme općinskog načelnika Branka Resmana, župana Josipa Posavca i predsjednika Hrvatske Stipe Mesića, koji su nazočeli početku građevinskih radova, i predstavljena je kao projekt od iznimnog značaja za ovdašnje poljoprivrednike, poglavito voćare.

Planirana vrijednost investicije iznosila je oko 100 milijuna kuna, a posao je trebalo dobiti 300-tinjak radnika, te kooperanti. Raznim nikada razjašnjenim događanjima tvornica i tvrtka su nestali, nakon čega se sudskim putem i nagodbom parcela i građevina vratila u općinsko vlasništvo, koje je sve skupa prodala obitelji Kolmanić, iz Svetog Urbana, odnosno njihovoj tvrtki NDK, koja upravo sada kraju privodi radove koji prethode započinjanju proizvodnje.

Proizvodnja bi trebala započeti ujesen, a posao će imati najmanje 70 ljudi, a sve skupa uklapa se u načelnikov Program zadržavanja mladih na rodnoj grudi, koji je usvojen na Općinskom vijeću.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije