Vijesti / Politika
Politika
RADIMIR ČAČIĆ 'Za razvoj turizma i poticanje autohtonih sorti poput Pušipela treba koristiti što više europskog novca'
NS Reformisti

REFORMISTI POSJETILI FESTIVAL PUŠIPELA

RADIMIR ČAČIĆ 'Za razvoj turizma i poticanje autohtonih sorti poput Pušipela treba koristiti što više europskog novca'

EU fondovi su šansa koju moramo iskoristiti i za ubrzani rast kontinentalnog turizma i poticanje autohtonih sorti poput Pušipela, što mi na sjeveru i činimo mnogo bolje od drugih - rekao je Čačić

Članovi Narodne stranke - Reformisti posjetili su ovogodišnje Urbanovo, točnije Festival pušipela, a povodom toga poslali su priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

- Festival Pušipela u Štrigovi, kojim je započelo ovogodišnje Urbanovo, jučer su posjetili članovi Narodne stranke - Reformisti predvođeni predsjednikom, nositeljem stranačke liste za EU izbore i varaždinskim županom Radimirom Čačićem.

Uz njega su bili predsjednica Središnjeg odbora stranke i zamjenica međimurskog župana Sandra Herman, potpredsjednica stranke i kandidatkinja s liste Natalija Martinčević, kandidati s liste Ervin Vičević i Tomislav Paljak, član Predsjedništva Zlatko Koračević, kao i brojni Reformisti iz cijelog Međimurja.

U ovoj prigodi Radimir Čačić prisjetio se dana kada je započela izgradnja dvorane u kojoj se festival održava. 

- Izuzetno mi je drago što je ovaj veliki događaj, koji spada među vodeće vinske manifestacije u Hrvatskoj, došao do svog jubilarnog 20. izdanja upravo u dvorani za koju sam 2003. godine položio kamen temeljac kao tadašnji ministar javnih radova, obnove i graditeljstva. U to vrijeme smo takve projekte u potpunosti financirali iz resornih ministarstava, a danas imamo priliku ulagati u vlastiti razvoj europskim novcem. To je šansa koju moramo iskoristiti između ostalog i za ubrzani rast kontinentalnog turizma i poticanje autohtonih sorti poput Pušipela, što mi na sjeveru i činimo mnogo bolje od drugih. Jedan od uspješnih primjera je i Općina Štrigova u čijem razvoju veliki doprinos daju naša predsjednica Općinskog vijeća Blaženka Heric, kao i drugi članovi naše stranke - zaključio je Čačić.

Na njega se nadovezao i potpredsjednik međimurskih Reformista, kandidat s liste za EU izbore i načelnik Općine Selnica Ervin Vičević.

- Baš kao i u mojoj općini, i ovdje se puno toga gradi europskim novcem. Vjerujem da će se obnovom Društvenog doma u Štrigovi, za što su odobrena bespovratna sredstva iz europskih fondova, otvoriti vrata bržem razvoju štrigovskog turizma, kao i mogućnost još jače prezentacije Pušipela i drugih vrhunskih vina. Tu je i projekt izgradnje vidikovca na Mađerkinom bregu te drugi turistički programi u čijoj realizaciji značajan doprinos daje i naša zamjenica župana Sandra Herman, podvukao je Vičević.

Čačić je sa suradnicima obišao sve vinare koji su se predstavili na Festivalu Pušipela te biranim riječima govorio o kvaliteti njihovih vina, ali i visokim dometima organizacije same priredbe. Odličan domaćin stranačkim kolegama za boravka u Štrigovi bio je predsjednik tamošnjih Reformista Ivan Kolmanić - stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!