U CENTRU ČAKOVCA

PORUKA MLADIMA Gorkić Taradi: ‘Ostanite ovdje i borite se za svoju budućnost jer tu je vaša zemlja’

Članovi Slobodne Hrvatske i udruge Ovršni ustanak predstavili su listu za Europski parlament

Ove subote, 18. svibnja u centru Čakovca od 9 do 12 sati građani su imali prigode podržati one koji se bore za slobodu od ovršnog ropstva. Listu 26 za EU parlament, listu Slobodna Hrvatska i čelnike Udruge Ovršni ustanak, Danijela Galovića i tajnika Gorkića Taradija.

Kako Danijela Galovića nazivaju hrabri Tigar, on već godinama pokušava srušiti Ovršni zakon, došao je poručiti Međimurcima: – Izađite na izbore i glasajte za listu 26 za Slobodnu Hrvatsku i Udrugu Ovršni ustanak. Time ćete napraviti dobro sebi, svojoj djeci i budućnosti ove zemlje jer ovo što nam je nuđeno zadnjih 27 godina ne treba posebno naglašavati – istaknuo je Galović i dodao kako smo nakon 27 godina zadnji u Europi.

– Mi im čestitamo ovim putem i pozivam ljude da se, ako ne za nas, da se okrenu nekim inicijativama, drugim strankama neka se učlanjuju u udruge gdje mogu biti društveno odgovorni, neka ne misle samo na sebe već za opće dobro – poručio je za kraj ovaj otac, aktivist i nositelj liste za europarlamentarne izbore, borac koji je svakodnevno je na ulici – tu sa svima nama.

Tu je bio i mr. sci. Milan Perkovac, profesor, predavač veleučilišta, istraživač, humanist te aktivist i član stranke Slobodna Hrvatska, zapravo jedan je od članova Središnjeg odbora te stranke, a kao aktivan član sudjelovao je u mnogim prosvjedima, pa i pri deložacijama. Usprkos svim svojim dostignućima on je skroman čovjek koji svakodnevno ukazuje na nepravdu nemilosrdnog i posve nehumanog sadašnjeg društvenog sustava.

– Mi prstom upiremo na projekt milenijskog značaja koji se nije dogodio, a niti neće, a to je projekt nove mjerne jedinice koju smo nazvali ‘boscovich’ (B) za našu zemlju. Ukoliko se, uz pomoć građana, izborimo da ta mjerna jedinica postane jedna od osnovnih jedinica, i postane svjetski priznata, tada će se putem te osme jedinice, za našu zemlju dogoditi posebna stvar. Naime, nema te nogometne utakmice, ili svjetskog prvenstva, koje bi ovako ispisala našu povijest! Imenovanje nove mjerne jedinice jest stoljetna rijetkost! To je najrjeđi dragulj koji bi osigurao spominjanje hrvatskog imena kroz stoljeća! Zamislite na trenutak što bi to značilo, a za to se treba izboriti u EU parlamentu – rekao je.

Dodao je kako u svezi toga imaju pozive na mnoge kongrese.

– Na svim proizvodima oko nas, kao i na cijelom svijetu, na svim etiketama svih proizvoda, označavali bi vrstu tvari pomoću ove mjerne jedinice. To je neopisivo velika i važna stvar, posebno za nas u Hrvatskoj! Mjerna jedinica ‘boscovich’ (B) je naš hrvatski proizvod i to za sve tvari u Univerzumu! Zar to nije zadivljujuće? – završio je protupitanjem.

Uz njega tu je bio i lokalni borac Gorkić Taradi na listi Slobodne Hrvatske pod rednim brojem 5, iz Čakovca, i svima poznat kao “konobar s olovkom”. Taradi je oštra jezika i oštra pera posebno za vladajuću kastu koja po Slobodnoj Hrvatskoj mora pasti.

– Imam udrugu gdje radim s mladima pa se obraćam njima moleći ih da skupe hrabrost i da se zauzmu za sebe, svi koji su punoljetni neka izađu na izbore i neka oni ovaj puta za sebe, a ne neki drugi koji ih pakiraju van. Evo danas u Zagreb dolazi Angela Merkel i ne dajte se da vas odvede u Deutschland, ostanite ovdje i borite se za svoju budućnost jer tu je vaša zemlja – poručio je. Obratio se je i radnicima koji su maksimalno iskorištavani da prepoznaju tu nepravdu.

Podršku ovom štandu došao je pružiti Emil Vibović, poznati humanist iz Palovca, čelni čovjek Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL). Do štanda naših sugovornika svoj štand je imao i SDP predvođen Mladenom Novakom iz Slakovca, devetim na listi stranke za EU parlament koji u kampanji propagiraju ravnopravnu Hrvatsku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije