PODRŠKA IZ HSS-a

IVAN LEVAČIĆ ‘Smatram da je Ervin Vičević bolji kandidat od svih predstavnika HSS-a na koalicijskoj listi’

Uoči izbora za Europski parlament, Ervin Vičević dobio je pomalo neočekivanu podršku...

Predsjednik Općinske organizacije HSS-a Selnice Ivan Levačić u razgovoru za naš portal potvrdio je da, unatoč tome što se HSS-ovi kandidati nalaze na listi Amsterdamske koalcije, na predstojećim izborima za EU parlament podržava selničkog načelnika i trećeg s liste Narodne stranke Reformisti Ervina Vičevića.

Zbog čega ste odlučili podržati Ervina Vičevića umjesto kandidata vlastite stranke?

Dva su me temeljna razloga navela na to. Prije svega, s Ervinom Vičevićem odlično surađujem u Općinskom vijeću Selnice sada već u trećem mandatu. Smatram da je, zbog rezultata koje ima kao načelnik i njegovog doprinosa razvoju Selnice i rješavanju svih naslijeđenih problema, posve normalno da ga podržim.

Naravno, ja mogu govoriti jedino u vlastito ime, ali pozivam i ostale mještane naše općine da to učine, jer je ovo, vjerojatno, jedina prilika kad će se na nacionalnim listama za EU izbore naći netko iz našeg mjesta. Drugi je razlog taj što sam nezadovoljan nacionalnim vodstvom HSS-a i našim kandidatima na listi.

Što su glavni razlozi Vašeg nezadovoljstva?

Ponajprije, dvostruki kriteriji. Kad sam na lokalnim izborima prije dvije godine na našu listu uključio nezavisne kandidate, bio sam kritiziran. Smatrao sam tada da je interes HSS-a pružiti priliku i u politiku uključiti mlade ljude, koji žele dati svoj doprinos, ali ih ne zanima članstvo u političkim strankama. Zbog toga sam bio prozivan da bi se sada, odjednom, sve okrenulo i traži se od sviju nas da ispred HSS-a na koalicijskoj listi podržimo nezavisnog kandidata.

Sada je to u redu samo zato jer je tako rekao predsjednik stranke. Osobno sam mišljenja da je Ervin Vičević, iako kandidat reformista, po svojim stavovima veći HSS-ovac od sve trojice naših kandidata na koalicijskoj listi. Uz to, smeta mi što je iz stranačkog grba u našem novom logu maknuta šahovnica, a sve više se zanemaruje i naš tradicionalni stranački pozdrav: Vjera u Boga i seljačka sloga.

Radi ovakvog stava mogli biste imati problema u stranci?

Svjestan sam da me mogu suspendirati, ali to prepuštam stranci. U našoj općinskoj organizaciji odlična je ekipa, a dobro surađujemo i unutar županijske organizacije gdje sam član Županijskog odbora stranke. U posljednje vrijeme pojavile su se neke razlike u razmišljanjima, ali ponajviše zbog nacionalne politike stranke, a već sam rekao da je najveći razlog mog nezadovoljstva upravo naše nacionalno vodstvo.

Ja u stranci nisam zbog osobne koristi, a dao sam joj najviše što mogu. Uz redovni stranački rad, pomogao sam i lijepiti plakate, dijeliti letke i na druge načine, ali sada sam obavijestio županijsko vodstvo da u ovakvoj kampanji ne želim sudjelovati, jer sam totalno razočaran.

Hoće li Vičevića podržati i drugi HSS-ovci iz općinske organizacije?

Ovo je moj osobni stav, ali nadam se da će ga podržati i moji stranački kolege, baš kao i svi mještani Selnice. Mislim da bi bilo lijepo kad bi svi iskazali potporu Ervinu Vičeviću, jer ako ne glasamo za nekoga svojega, za našeg domaćeg čovjeka koji je toliko toga učinio za naše mjesto, ne vidim za koga bi drugoga mogli – završio je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije