TRIBINA U ČAKOVCU

HRAST MEĐIMURJE Velika podrška Hrvatskim suverenistima u Čakovcu, stigla i Ruža Tomašić

- Europsku uniju treba reformirati, treba dati više ovlasti državama članicama a manje Bruxellesu te treba vratiti Europu kršćanskim korijenima - poručeno je

Sinoć, u utorak, 14. svibnja u palači Scheier u Čakovcu održana je tribina Hrvatskih  suverenista pod nazivom “Snažne vrijednosti, snažni  narodi, snažna Europa”. 

Iz Hrasta su poslali priopćenje koje potpisuje mr.sc. Hrvoje Šlezak, predsjednik Međimurske podružnice stranke Hrast-Pokret za uspješnu Hrvatsku. Isto prenosimo u cijelosti.

Ladislav Ilčić, predsjednik stranke Hrast, na početku je istaknuo da povijest jasno pokazuje da nijedno društvo nije napredovalo bez jasnog identiteta i sustava vrijednosti te da jednako tako nijedna politička opcija koja ne brine o sustavu vrijednosti ne može biti učinkovita.

Leo van Duisburg, međunarodni tajnik Europskog kršćanskog političkog pokreta (ECPM) ponovio je riječi osnivača Europske unije Roberta Schumana: “Europa treba biti duboko zasađena na kršćanskim korijenima. Ako ne bude, pretvorit će se ili u anarhiju ili u diktaturu.” Smatra da Europsku uniju treba reformirati, treba dati više ovlasti državama članicama a manje Bruxellesu te treba vratiti Europu kršćanskim 
korijenima.

Kristina Gogić, međunarodna stručnjakinja za ljudska prava pokazala je kako je lustracija pozitivno utjecala na ekonomiju zemalja koje su je provele, a general Željko Sačić prokazao je licemjerstvo HDZ-a koji pod vodstvom Andreja Plenkovića ugrožava vrijednosti koje temeljno određuju hrvatski narod: “Baš kao što smo i govorili, Istanbulska konvencija nije nimalo smanjila nasilje nad ženama ali želi mijenjati hrvatski mentalitet. Jednako je štetan i Marakeški sporazum koji je vrlo štetan i opasan za hrvatsko društvo jer pogrešno pristupa pitanju migracijama.”

Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik Hrasta prokazao je neautentičnost  Plenkovićevog HDZ-a i pasivan odnos sadašnje Vlade prema Srbiji i pitanju migracija te objasnio zašto se Hrvatski suverenisti protive uvođenju Eura: “Svi ekonomski pokazatelji govore da bi uvođenje Eura bilo loše za Hrvatsku. Osim toga, kad jednom uđete u Euro, ne možete izaći. Italija i Grčka, čijim je ekonomijama Euro nanio veliku štetu, pokušale su izići, ali nisu mogle.”

Najaktivnija hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić pokazala je kroz konkretan primjer svojeg izvješća o plavoj ribi kako se mogu pozitivno i učinkovito zastupati hrvatski interesi u Europskom parlamentu: “No, to mogu samo oni koji znaju tko su i što su, kojima je na prvom mjestu hrvatski interes, a ne poslušnost europskim lobijima.”

Hrvatski suverenisti odgovorili su i na brojna pitanja sudionika o pitanju Roma u Međimurju. Smatraju da hrvatsku socijalnu politiku treba mijenjati jer ona sad demotivira ljude da rade, a treba biti upravo suprotno. Također, Hrvatska treba u svim svojim krajevima osigurati jednak osjećaj sigurnosti. Kao i u svim drugim temama, Hrvatski suverenisti pitanju Roma pristupaju otvoreno i realno, a ne zatvarajući 
oči zbog “političke korektnosti” poput drugih političara. Brojni posjetitelji su u odličnoj atmosferi izrazili punu podršku Hrvatskim suverenistima i zaželjeli im odličan rezultat na europskim izborima.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije