Vijesti / Politika
Politika
DAN OPĆINE DEKANOVEC Ivan Hajdarović: 'Naš glavni projekt su ljudi'
Miljenko Ovčar

SVEČANA SJEDNICA

DAN OPĆINE DEKANOVEC Ivan Hajdarović: 'Naš glavni projekt su ljudi'

Načelnik Općine Dekanovec Ivan Hajdarović najavio je investicije ukupno 'teške' oko 15 milijuna kuna. Podijeljena su i općinska priznanja zaslužnima

Iako najmanja, ne samo u Međimurju, nego u cijeloj Hrvatskoj, Općina Dekanovec postiže rezultate kojima bi se mnogi ponosili. Tako je u predvečerje Dana općine, koji se u Dekanovcu slavi po 22. put, u tamošnjem Domu kulture danas održana svečana sjednica Općinskog vijeća. U optimističnom tonu najavljene su investicije čija bi realizacija trebala značajno podići kvalitetu života mještana.

Nakon kratkog filma posvećenog dosadašnjim postignućima na području općine i daljnjim planovima, gostima se obratila predsjednica Općinskog vijeća Suzana Petak, a nakon nje i načelnik Općine Dekanovec Ivan Hajdarović.

– Uz brojna ulaganja u razvoj gospodarske zone Berek, uređenje komunalne infrastrukture, pješačko-biciklističkih staza i prometnica, naš su glavni projekt ljudi, rekao je.

– Zbog toga nam je prioritet uređenje zgrade u kojoj bi se nalazio budući Dom zdravlja s ambulantom, stomatološkom ordinacijom i ljekarnom. Spremni smo i za obnovu Vatrogasnog doma, ali i izgradnju višenamjenske sportske dvorane, najavio je Hajdarović investicije koje su ukupno teške oko 15 milijuna kuna.

Dekanovec je po popisu stanovnika iz 1991. godine brojio 941 stanovnika, dok ih je 2011. godine bilo 774. Kako bi se taj trend zaustavio i preokrenuo i međimurski župan Matija Posavec podržao je planove svojih domaćina.

- Dekanovec je mala općina, ali svojim primjerom pokazuje da ne morate imati puno stanovnika i ne morate biti jako veliki za uspješnu realizaciju kvalitetnih projekata. Posebno mi je drago što Općina čvrsto stoji iza provedbe projekta ljudi kojim se nastoji zaustaviti iseljavanje. Upravo je taj naglasak na ljude ključni dio politike koju provodimo u cijelom Međimurju i drago mi je što Dekanovec ide tim stopama, zaključio je župan.

Među gostima današnje svečanosti bili su i gradonačelnici Murskog Središća Dražen Srpak i Preloga Ljubomir Kolarek te brojni načelnici i drugi predstavnici lokalne samouprave.

Najvažniji dio svečanosti bio je dodjela godišnjih općinskih priznanja. Primili su ih Sven i Laura Strahija za izuzetne rezultate na sportskim borilištima te Nada Tomašek i Ljubica Đurkin za svoj doprinos u promicanju kulturnog blaga Općine te očuvanju djela Florijana Andrašeca, čija je ostavština temelj turističkog brendiranja Dekanovca.

U prigodnom programu nastupili su Limena glazba Dekanovec, folklorna skupina Područne škole Florijana Andrašeca, dramska skupina OŠ Domašinec i članovi KUU Florijan Andrašec.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!