ULAZE U ZAVRŠNICU

VIDEO I FOTO Dani Općine Selnica: Otvorena cesta u Bukovcu, na svečanoj sjednici podijeljena javna priznanja

Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u naselju Bukovec, gdje je otvorena a cesta vrijedna 2,1 milijun kuna. Dani Općine Selnica završavaju ovog vikenda sportsko-rekreativnim događanjima, susretima i druženjima u Selnici, Donjem Koncovčaku i Plešivici

Na Markovo, 25. travnja održane su svečanosti u povodu Dana Općine Selnica, a središnja događanja bila su u naselju Bukovec, koje je od nedavno sve ljepše, uređenije i za život ljudi ugodnije. Prvo je u nazočnosti općinskog čelništva i vijećnika te mještana, gostiju i uzvanika za promet službeno otvorena dva kilometra duga modernizirana cesta, ujedno i ulica koja spaja ili povezuje donji i gornji dio naselja.

Vrijednost investicije financirane iz fondova i općinskog proračuna iznosi 2,1 milijun kuna, a njenom modernizacijom život žitelja Bukovca je postao ‘kao u snovima’ predaka njihovih i onih koji su ga moguće i zbog slabih cesta davno napustili. Simboličnim presjecanjem trobojne vrpce uz sudjelovanje Selničkih mažoretkinja i predsjednice VMO Bukovec Klaudije Bistrović, prometnicu su na korištenje službeno predali Sandra Herman, zamjenica međimurskog župana i Ervin Vičević, načelnik Općine Selnica.

Potom je na imanju OPG Sršan održana svečana sjednica Općinskog vijeća koju je otvorio općinski načelnik Ervin Vičević jer se predsjednik Branko Perčić, službeno je rečeno nazočio porodu svoje kćerke, ispričao izostanku s najsvečanijeg događaja godine svake, pa tako i selničke općine. Opširnije o događanjima ‘od Markova do Markova’ govorio je općinski načelnik Ervin Vičević koji je sa svojim suradnicima učinio uistinu mnogo, pa tako i Bukovcu podario modernu cestu ili ulicu.

Najvažnije je što je općina sklopila nagodbu sa GZ Split te tako otvorila novo, vjerojatnije i puno bolje i lakše poslovanje. Ovom prilikom dodijeljena su javna priznanja Općine Selnica za 2019. godinu, a dobili su ih Bernarda Hamer, za humanitaran rad, Kazimir Jurinić (posthumno, priznanje za njega je primila Ludmila Dvanajščak) za političko-društveno i vjerničko djelovanje, dobrotvor i donator Ivan Grof i Vladimir Turk, dugogodišnji poštar na selničkom području.

Gosti i uzvanici bili su varaždinski župan i predsjednik stranke Reformisti Radimir Čačić, izaslanik središćanskog gradonačelnika Kristijan Antolović, župan Općine Radenci u Sloveniji Roman Leljak, hrvatski branitelji predvođeni Pavom Jazvićem, Miljenkom Bakačem i Goranom Zadravcem te predsjednici i predstavnici VMO-a, društava, klubova i udruga.

Hrvatsku himnu ‘Lijepa naša domovino’ i nekoliko pjesama uz pratnju Tamburaše sekcije KUD-a Selnica, izvela je Viktorija Brezarić. Svojom nazočnošću ljepoti trenutka dali su časni predstavnici Zrinske garde Čakovec, a značajnost domaći župnik velečasni Tomislav Leskovar. Središnje obilježavanje Dana općine Selnica i blagdana Markovo započelo je središnjom proštenjarskom svetom misom u selničkoj župnoj crkvi, a završilo je druženjem svih sudionika na otvorenom ‘Kod Gumača’.  

Dani Općine Selnica završavaju ovog vikenda sportsko-rekreativnim događanjima, susretima i druženjima u Selnici, Donjem Koncovčaku i Plešivici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije