KONVENCIJA GO SDP ČAKOVCA

BERNARDIĆ U ČAKOVCU Najavio povećanje minimalca na 4 tisuće kuna i bolje hrvatsko sutra u EU

Stranačka konvencija je bila zatvorena za javnost, no prije nje novinarima se je u zgradi Scheier obratio Davor Bernardić, prvi čovjek SDP Hrvatske. - Uvijek radom dolazim u grad koji mnogima može poslužiti primjerom. U osvrtu na predstojeće EU izbore istaknuo je najkvalitetniju listu, odnosno kadrove na njoj. SDP očekuje tri sigurna mjesta.

–  Čakovec je hrvatski i europski grad koji svojim primjerom kvalitete života pokazuje da se, kada su u pitanju hrvatski gradovi, može uspjeti. Čestitam rukovodstvu međimurskog i čakovečkog SDP-a što su to postigli. Trebalo je to odraditi, dug je put do toga – rekao je uvodno, obraćajući se novinarima, prvi čovjek SDP Hrvatske Davor Bernardić

Dodao je kako je cilj SDP da svi hrvatski gradovi slijede primjer Čakovca i to kada su u pitanju ekologija, inovativna rješenja, prometna rješenja, kvaliteta građana.

– Upravo zato sam danas ovdje kako bi dao podršku svojim kolegicama i kolegama -istaknuo je. Rekao je kako je to i poziv građanima Međimurja da izađu na ove europske izbore koji su iznimno važni za našu državu.

– Danas želim čestitati našoj Biljani Borzan, velika je to pobjeda za Hrvatsku i njene građane, jer izborala ravnopravnost naših građana u EU, pokazala je da mi nismo građani drugog reda i nastavit ćemo se i dalje boriti, ne samo za jednaku kvalitetu proizvoda, nego za jednaki standard naših građana u EU – kazao je s ponosom i dodao kako tu prije svega misli na plaće i mirovine.

Podastro je podatak kako smo po cijenama uz rame onima u EU dok su nam plaće tri puta, a mirovine pet puta manje u odnosu na ostale države EU.

– Stoga SDP neće odustati od svoga plana – povećanja plaća i mirovina. Rekao je kako je cilj SDP-a minimalnu plaću u RH ‘dignuti’ na 4.000 kuna neto zato jer se s dosadašnjim plaćama ne može živjeti život dostojan čovjeka premda je za vladajuće to moguće. To nije moguće! – bio je izričit te je otkrio kako će SDP u EU parlamentu inzistirati za jedinstvena osobna primanja na razini čitave EU. ‘

‘Razveselio’ je umirovljenike kako SDP ima plan kako mirovine u startu mogu narasti za 300 kuna, prosječna bi mirovina morala iznositi 75% plaće za puni iznos radnog staža. Još je dodao kako im je cilj izboriti jednog status za poljoprivrednike, status koji imaju njihovi kolege u EU.

Na novinarski upit, kakav rezultat očekuje na EU izborima rekao je kako u njega ne dvoji glede najboljih kandidata i do sada najboljih europarlamentaraca koji imaju najbolje rezultate u svome radu. Dodao je kako je jedan od prioritetnih ciljeva stranke na ovim EU izborima izboriti ravnopravnost Hrvata sa svim žiteljima EU. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije