Vijesti / Politika
Politika
BERNARDIĆ U ČAKOVCU Najavio povećanje minimalca na 4 tisuće kuna i bolje hrvatsko sutra u EU
Mladen Grubić

KONVENCIJA GO SDP ČAKOVCA

BERNARDIĆ U ČAKOVCU Najavio povećanje minimalca na 4 tisuće kuna i bolje hrvatsko sutra u EU

Stranačka konvencija je bila zatvorena za javnost, no prije nje novinarima se je u zgradi Scheier obratio Davor Bernardić, prvi čovjek SDP Hrvatske. - Uvijek radom dolazim u grad koji mnogima može poslužiti primjerom. U osvrtu na predstojeće EU izbore istaknuo je najkvalitetniju listu, odnosno kadrove na njoj. SDP očekuje tri sigurna mjesta.

-  Čakovec je hrvatski i europski grad koji svojim primjerom kvalitete života pokazuje da se, kada su u pitanju hrvatski gradovi, može uspjeti. Čestitam rukovodstvu međimurskog i čakovečkog SDP-a što su to postigli. Trebalo je to odraditi, dug je put do toga - rekao je uvodno, obraćajući se novinarima, prvi čovjek SDP Hrvatske Davor Bernardić

Dodao je kako je cilj SDP da svi hrvatski gradovi slijede primjer Čakovca i to kada su u pitanju ekologija, inovativna rješenja, prometna rješenja, kvaliteta građana.- Upravo zato sam danas ovdje kako bi dao podršku svojim kolegicama i kolegama -istaknuo je. Rekao je kako je to i poziv građanima Međimurja da izađu na ove europske izbore koji su iznimno važni za našu državu.

- Danas želim čestitati našoj Biljani Borzan, velika je to pobjeda za Hrvatsku i njene građane, jer izborala ravnopravnost naših građana u EU, pokazala je da mi nismo građani drugog reda i nastavit ćemo se i dalje boriti, ne samo za jednaku kvalitetu proizvoda, nego za jednaki standard naših građana u EU - kazao je s ponosom i dodao kako tu prije svega misli na plaće i mirovine.

Podastro je podatak kako smo po cijenama uz rame onima u EU dok su nam plaće tri puta, a mirovine pet puta manje u odnosu na ostale države EU.- Stoga SDP neće odustati od svoga plana - povećanja plaća i mirovina. Rekao je kako je cilj SDP-a minimalnu plaću u RH 'dignuti' na 4.000 kuna neto zato jer se s dosadašnjim plaćama ne može živjeti život dostojan čovjeka premda je za vladajuće to moguće. To nije moguće! - bio je izričit te je otkrio kako će SDP u EU parlamentu inzistirati za jedinstvena osobna primanja na razini čitave EU. '

'Razveselio' je umirovljenike kako SDP ima plan kako mirovine u startu mogu narasti za 300 kuna, prosječna bi mirovina morala iznositi 75% plaće za puni iznos radnog staža. Još je dodao kako im je cilj izboriti jednog status za poljoprivrednike, status koji imaju njihovi kolege u EU.

Na novinarski upit, kakav rezultat očekuje na EU izborima rekao je kako u njega ne dvoji glede najboljih kandidata i do sada najboljih europarlamentaraca koji imaju najbolje rezultate u svome radu. Dodao je kako je jedan od prioritetnih ciljeva stranke na ovim EU izborima izboriti ravnopravnost Hrvata sa svim žiteljima EU. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!