Općina Sveti Martin na Muri

TURIZAM I GOSPODARSTVO Načelnik Dražen Crnčec o tome podnio izvješće Općinskom vijeću

- Turistički rezultati koje procjenjujem prema broju noćenja, pokazuju pozitivan rast, što je rezultat ulaganja i truda u prvom redu Lifeclass Termi Sveti Martin, ali i porasta privatnih iznajmljivača, a sve zajedno čini ii daj epozitivne rezultate ukupnom gospodarstvu, smatra prof. Dražen Crnčec, općinski načelnik

Načelnik Općine Sveti Martin na Muri, profesor Dražen Crnčec svojem Općinskom vijeću podnio je opširno Godišnje izvješće o svojem radu u minuloj 2018. godini. Kako su turizam i gospodarstvo najbitnije djelatnosti ili grane privređivanja u svetomartiskoj općini, izdvajam za naš radio, najvažnije što je Crnčec o tome kazao vijećnicima.

– Iščitavajući rezultate broja noćenja, broj turista je povećan u odnosu na prethodnu godinu, u prvom redu u Termama Sveti Martin, ali i u privatnim apartmanima, a što je rezultat ulaganja i jednih i drugih, ali i suporta općine i turističke zajednice. Turistički i gospodarski, gledam na ulaganja u Interpretacijski centar Skelarska hiža u što je uloženo 470 tisuća kuna.

Isto tako puno je urađeno na sanaciji i za korištenje uređenju Starog mlina na Muri, koji ima privremeno rješenje za korištenje u turističke namjene. Napominjem kako su vliki broj radova izvodili poduzetnici i majstori s područja naše općine te okolice. Pripreme i boravak šporstkih nacionalnih selekcija ali i klubova  te svjetska i europska prvenstva u pojedinim športovima donijeli su novce i ugled našem turizmu.

Skupa se LAGom ‘Međimurski bregi i doli’ završen je projekt vezan uz uređenje općinske čestice na kojoj je smještene voćnjak s edukativnim pločama i na dstrešnicama, nabrojio je Crnčec, a vijećnici su izvješće prihvatili.

Dakle, u Općini Sveti Matin na Muri turizam i gospodarstvo kao najvažnije grane na kojima se grade i ostali projekti dobro su prema Crnčecu odigrali svoju ulogu, te dali dobar poticaj za još bolje rezultate u godinu koja je zakoračila u svoj četvrti mjesec, a prva tri već su ostvarila zavidne rezultate, posebice u Gospodarskoj zoni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije