Vijesti / Politika
Politika
SINDIKAT POLICIJE 'Bunjac je prostački i primitivno vrijeđao, tražimo kaznenu odgovornost'
Patrik Macek/PIXSELL

drama u saboru

SINDIKAT POLICIJE 'Bunjac je prostački i primitivno vrijeđao, tražimo kaznenu odgovornost'

Pozivamo državne institucije da zaštite prava i dignitet svih državnih službenika (policija, pravosudna policija, carina, saborska straža...), naglasili su iz sindikata

Sindikat policije Hrvatske reagirao je nakon incidenta koji se dogodio u Saboru, a tijekom kojeg je zastupnik Branimir Bunjac vrijeđao djelatnike saborske straže dok su iznosili njegovog stranačkog kolegu Ivana Pernara.

Vezana vijest

sabor RUŽNE SCENE U SABORU VIDEO Incident u saboru: Pernara iznosila straža, Bunjac prijetio: Nećeš živ izaći odavde

Priopćenje sindikata policije prenosimo u cijelosti: 

- U povodu incidenta u kojem su naši članovi, djelatnici saborske straže, na izrazito grub način vrijeđani i omalovažavani, a jedan od njih je i bio izložen prijetnjama smrću, zahtjevamo da počinitelj snosi punu moralnu i kaznenu odgovornost.

Naime, saborski zastupnik Branimir Bunjac uputio je pripadnicima saborske straže krajnje neprimjerene epitete i uvrede dok su obavljali svoj posao održavanja reda u sabornici, a nakon toga i iznio izrazito neugodnu i ružnu prijetnju.

Navedeni čin tim je teži jer je očito da saborski zastupnik istupa iz pozicije moći javnosti poznatog i utjecajnog saborskog zastupnika, dok je svoju prijetnju uputio saborskom službeniku, koji se tamo zatekao u obavljanju svoje dužnosti. Članovi našeg sindikata i svi ostali policajci i drugi državni službenici koji u opisu svojih dužnosti imaju zaštitu pravnog poretka i očuvanje javnog reda i mira navikli su da ih praktički nekažnjeno vrijeđaju počinitelji raznih kaznenih djela, alkoholičari i narkomani pod utjecajem opojnih sredstava, osobe antisocijalnog ponašanja, a sada tom popisu nažalost treba dodati i saborske zastupnike.

Vezana vijest

Branimir Bunjac KAZNENA PRIJAVA HNS podnosi kaznenu prijavu protiv međimurskog zastupnika Živog zida Branimira Bunjca

Duboko nas žalosti činjenica da je saborski zastupnik odlučio na takav prostački i primitivan način uputiti prijetnje našem kolegi, a nakon toga se još odbio ispričati, te osobe zadužene za održavanje reda i mira u sabornici proglasio napadačima i agresorima. Na taj je način Hrvatski Sabor od zakonodavnog tijela pretvorio u izvor bezakonja.

Ovim putem pred cjelokupnom javnošću pozivamo državne institucije da zaštite prava i dignitet svih državnih službenika (policija, pravosudna policija, carina, saborska straža...). Od institucija tražimo utvrđivanje potencijalne kaznene odgovornosti i sve daljnje potrebne korake, uz poduzimanje mjera i radnji propisanih zakonom - priopćili su iz sindikata.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!