POTPISAN UGOVOR

DAJMO DJECI BUDUĆNOST Općini Donji Kraljevec gotovo 3,5 milijuna kuna za produženi boravak u vrtićima

U planu je zapošljavanje još četvero odgojitelja s punim radnim vremenom

Načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat u utorak, 2. travnja je u Zagrebu s ministricom za demografiju, obitelji, mlade i socijalnu politiku Nadom Murganić te ravnateljem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Antom Lončarom potpisao Ugovor o korištenju sredstva iz projekta ‘Unapređenje usluga za djecu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja’.

U okviru ovog projekta financiraju se programi koji će doprinijeti usklađivanju obiteljskog i poslovnog života obitelji s uzdržavanim članovima rane i predškolske dobi kroz unaprjeđenje usluga i produljenje radnog vremena dječjih vrtića daljnjim razvojem postojećih i uvođenjem novih programa.

Odobrena sredstva koristit će se za realizaciju projekta Općine Donji Kraljevec “Dajmo djeci budućnost” ukupne vrijednosti 3.429.752,75 kuna, koji se u potpunosti sufinancira iz Europskog socijalnog fonda. Partneri na projektu su dječji vrtići Ftiček Donji Kraljevec i Ružica Goričan, u kojima će se osigurati usluga produljenog boravka djece.

Radi toga se planira zapošljavanje još četvero odgojitelja s punim radnim vremenom. Tako će se angažirati stručni tim (logoped i pedagog) za potrebe djece s teškoćama u razvoju te kineziolog i odgojitelji za rano učenje engleskog i njemačkog jezika, kao i odgojitelji za muzičku kulturu i eko grupu.

Projekt će omogućiti veću dostupnost usluga i predškolskih programa te obuhvatiti povećani broj djece programima ranog i predškolskog odgoja. Njime će se, također, omogućiti korištenje planiranih programa djeci zaposlenih roditelja, djeci s jednim zaposlenim roditeljem te djeci nezaposlenih roditelja. U sklopu projekta nabavit će se i potrebna oprema, prvenstveno didaktička sredstva radi povećanje kvalitete usluga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije