Vijesti / Politika
Politika
HNS potvrdio konačnu listu za EU izbore, nositelj liste je međimurski župan Matija Posavec
Davorin Visnjic/PIXSELL

'borba' za eu parlament

HNS potvrdio konačnu listu za EU izbore, nositelj liste je međimurski župan Matija Posavec

Na listi će biti 12 imena koja su predložena i usvojena na svim stranačkim tijelima, rekao je međimurski župan Matija Posavec

Predsjedništvo HNS-a potvrdilo je konačnu listu za izbore za Europski parlament i točan redoslijed kandidata. Iz HNS-a su poručili kako su dali prednost mladim i dokazano uspješnim ljudima koji iza sebe, u svojim sredinama, imaju niz rezultata, ali, naglašavaju u HNS-u, i volje i upornosti da istim tempom nastave i u Europskom parlamentu.

Kako je ranije objavljeno, prvi na listi je međimurski župan Matija Posavec, koji je ranije izjavljivao da će, ako osvoji najviše preferencijskih glasova, prihvatit će ulogu zastupnika u Europskom parlamentu jer su, govorio je, uloga zastupnika i župana nespojive.

- Na listi će biti 12 imena koja su predložena i usvojena na svim stranačkim tijelima. Idemo samostalno, s ljudima koji čak nisu članovi stranke, dakle sukladno dosadašnjim najavama. Osobno ću nositi listu, bit ću prvi na listi. Obuhvatit ćemo cijelu Hrvatsku, ljude koji su se dokazali u svojim lokalnim sredinama, koji imaju rezultate iza sebe i upravo te ljude želim predstaviti kao izbor građanima da mogu birati između jedne proaktivne, pristojne politike Hrvatske za budućnost – kazao je Posavec.

Drugi na listi je nestranački kandidat Tome Antičić, aktualni državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a slijedi ga također nestranačka kandidatkinja Ivana Nikolić Popović, inače predsjednica Hrvatskog klastera kreativnih industrija. Četvrta je Ruža Kovačević Bilić, zamjenica gradonačelnika Trogira, slijedi je Davor Nađi, zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje, pa Nataša Gabričević, predsjednica dubrovačkog HNS-a.

Sedmi na listi je opet nestranački kandidat i predstavnik albanske nacionalne manjine Habib Tahiri, slijedi ga Kristina Bulešić, predsjednica pulskog HNS-a, zatim Alen Leverić, predsjednik HNS-a Varaždinske županije te Morana Jokić, gradska vijećnica u Rijeci. Na dnu liste nalazi se predsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak, a na posljednjem 12. mjestu koje ovisi o rezultatu Brexita je HNS-ovac iz Osijeka i saborski zastupnik Stjepan Čuraj.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/hns-potvrdio-konacnu-listu-za-eu-izbore-kandidirani-dokazani-ali-i-nestranacki-kandidati-1309690 - www.vecernji.hr

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!