politika u drugom planu

FOTO Međimurski Demokrati u akciji – mjerili šećer i krvni tlak građanima u centru Čakovca

Akciju je došao podržati i dr. Mirando Mrsić, hematolog i predsjednik Demokrata

Danas, u subotu, 23. ožujka su Demokrati i Amsterdamska koalicija od 9 do 11 sati na Trgu Republike u Čakovcu održali akciju mjerenja razine šećera u krvi i krvnog tlaka te savjetovanje građana o zdravoj prehrani i načinu kako prevenirati nastanak dijabetesa.

Akciju predvodi dr. sci. Marina Gradišer, nezavisna kandidatkinja ispred Demokrata na listi Amsterdamske koalicije za Europski parlament. Akciji je obol dao i dr. Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata.  

>> Međimurski Demokrati u akciji – mjerili šećer i krvni tlak građanima u centru Čakovca

– U ovim akcijama uvijek smo nešto htjeli dati građanima. Nije to samo promocija stranke već nam je danas prioritet bio mjerenje krvnog tlaka i šećera te ono najvažnije, htjeli smo ljudima dati savjete za održavanje zdravlja i eventualno liječenje – rekao je prvi čovjek Demokrata.  

Okrenuvši se politici, rekao je kako su u Međimurju demokrati počeli i nastali. Izrazio je radost što su njegovi kolege Rakić i Ladić pokrenuli stranku koja na ovim prostorima jača, a šire se i u ostalim dijelovima Hrvatske.

– Građanima pokazujemo kako smo alternativa današnjoj vlasti. Molimo ih da izađu na izbore da u našim programima prepoznaju sebe i ono što žele – poručio je dr. Mrsić.

Nezavisna kandidatkinja za EU izbore na listi Koalicije je Čakovčanka dr. sci. Marina Gradišer koja je kazala kako joj je trebalo svega pet sekundi razmišljanja o ponudi kolege dr. Mrsića i to zato jer kao mlada stručnjakinja želi poslužiti primjerom kako se voli Hrvatska, a voli se ostankom na ovim prostorima, a ne iseljavanjem.

Što se tiče akcije, izrazila je zadovoljstvo realizacijom, pogotovo što su naišli na nekoliko slučajeva gdje su ljude uputili na daljnje liječničke obrade.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije