Vijesti / Politika
Politika
FOTO Međimurski Demokrati u akciji - mjerili šećer i krvni tlak građanima u centru Čakovca
Miroslava Novak

politika u drugom planu

FOTO Međimurski Demokrati u akciji - mjerili šećer i krvni tlak građanima u centru Čakovca

Akciju je došao podržati i dr. Mirando Mrsić, hematolog i predsjednik Demokrata

Danas, u subotu, 23. ožujka su Demokrati i Amsterdamska koalicija od 9 do 11 sati na Trgu Republike u Čakovcu održali akciju mjerenja razine šećera u krvi i krvnog tlaka te savjetovanje građana o zdravoj prehrani i načinu kako prevenirati nastanak dijabetesa.

Akciju predvodi dr. sci. Marina Gradišer, nezavisna kandidatkinja ispred Demokrata na listi Amsterdamske koalicije za Europski parlament. Akciji je obol dao i dr. Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata.  

Međimurski Demokrati u akciji - mjerili šećer i krvni tlak građanima u centru Čakovca Fotogalerija

- U ovim akcijama uvijek smo nešto htjeli dati građanima. Nije to samo promocija stranke već nam je danas prioritet bio mjerenje krvnog tlaka i šećera te ono najvažnije, htjeli smo ljudima dati savjete za održavanje zdravlja i eventualno liječenje - rekao je prvi čovjek Demokrata.  

Okrenuvši se politici, rekao je kako su u Međimurju demokrati počeli i nastali. Izrazio je radost što su njegovi kolege Rakić i Ladić pokrenuli stranku koja na ovim prostorima jača, a šire se i u ostalim dijelovima Hrvatske.

- Građanima pokazujemo kako smo alternativa današnjoj vlasti. Molimo ih da izađu na izbore da u našim programima prepoznaju sebe i ono što žele - poručio je dr. Mrsić.

Nezavisna kandidatkinja za EU izbore na listi Koalicije je Čakovčanka dr. sci. Marina Gradišer koja je kazala kako joj je trebalo svega pet sekundi razmišljanja o ponudi kolege dr. Mrsića i to zato jer kao mlada stručnjakinja želi poslužiti primjerom kako se voli Hrvatska, a voli se ostankom na ovim prostorima, a ne iseljavanjem.

Što se tiče akcije, izrazila je zadovoljstvo realizacijom, pogotovo što su naišli na nekoliko slučajeva gdje su ljude uputili na daljnje liječničke obrade.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!