Vijesti / Politika
Politika
OPĆINA NEDELIŠĆE Kupuje dvije nekretnine za uređenje muzeja prvoj tiskari i parkirališta iza groblja
Općina Nedelišće

OPĆINSKO VIJEĆE

OPĆINA NEDELIŠĆE Kupuje dvije nekretnine za uređenje muzeja prvoj tiskari i parkirališta iza groblja

- Treba reći i to da trenutno izrađujemo idejni projekt uređenja Trga Republike jer tu kanimo dobiti novi centar Nedelišća, kako on više ne bi bio praktično na glavnoj prometnici - rekao je načelnik Darko Dania

Općinsko vijeće Općine Nedelišće je jednoglasno donijelo Odluku o kupnji nekretnine u Nedelišću, a riječ je o dvorištu, livadi, stambenoj i gospodarskoj zgradi na Trgu Republike (pored platane). Nekretnina će biti kupljena po cijeni od 46 tisuća eura u kunskoj protuvrijednosti.

- Taj prostor nam je potreban da u i oko njega što prije napravimo muzej prvoj tiskari u Nedelišću, prostor Turističke zajednice unutar toga te da u dvorištu oformimo radionice i izložbene prostore starih zanata. Namjera nam je osmisliti kompletni prostor kao turistički sadržaj Nedelišća i cijele općine. Treba reći i to da trenutno izrađujemo idejni projekt uređenja Trga Republike jer tu kanimo dobiti novi centar Nedelišća, kako on više ne bi bio praktično na glavnoj prometnici - rekao je načelnik Darko Dania.

Načelnik je dodao da bi ove godine vlasniku nekretnine bilo plaćeno 200 tisuća kuna, a iduće godine razlika. Općina bi odmah stupila u vlasništvo kako bi pokrenula izradu i realizaciju projekta. 

Druga nekretnina u čiju će se Općina Nedelišće kupnju upustiti, u skladu s odlukom Vijeća, je vezana uz nedelišćansko groblje. Načelnik je pojasnio da je zemljište potrebno kako bi se na parceli izgradilo parkiralište (iza groblja) i buduća grobna mjesta. Projektnu dokumentaciju i izgradnju parkirališta sufinancirala bi Općina Strahoninec sa 20 posto iznosa. Definirana cijena nekretnine je 24.940,00 eura u kunskoj protuvrijednosti. 

Jednoglasnu podršku Općinsko vijeće je dalo prijedlogu da se dio nekretnine u posjedu Općine prepusti Umjetničkoj školi „Miroslav Magdalenić“ Čakovec bez naknade, na period od 100 godina. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!