izletnički turizam uz stari tok Drave

TURISTIČKI RAZVOJ Sveta Marija želi Vidikovac s odmorištem za bicikliste, imaju i županovu podršku

Općinska načelnica Svete Marije Đurđica Slamek je ovih dana sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem potpisala Sporazum o partnerstvu za kandidiranje Vidikovca s odmorištem za bicikliste. Projekt je kandiran na Ministarstvo turizma.

Temeljem Javnog poziva za Program razvoja cikloturizma na kontinentu u 2019. Međimurska županija je nositelj projekta Izgradnja vidikovca s odmorištem za bicikliste koji je druga uporabna cjelina projekta Centar izletničkog turizma uz stari tok Drave. 

– Naime kako je cijeli projekt investicija od 2,5 milijuna kuna podijelili smo ga na 3 uporabne cjeline. Prva uporabna cjelina je Izgradnja caffe bara, druga Vidikovac s odmorištem za bicikliste i treća vanjsko uređenje sa sportskim i dječjim igralištem za koji smo 30. siječnja uspjeli ishoditi građevinsku dozvolu, a dijelove ćemo kandidirati prema usklađenosti s javnim pozivima – kaže općinska načelnica i dodaje:

– Projekt nismo mogli kandidirati sami jer su se na javni poziv mogle javiti samo županije stoga je MŽ kandidirala projekt, a mi smo partneri, a investitor na navedenom projektu je Općina Sveta Marija koja je u skladu s Operativnim planom razvoja cikloturizma MŽ do 2020. i svojim proračunom  za 2019. godinu osigurala sredstva za sufinanciranje provedbe projekta Vidikovac.

Projektom želimo razviti novi i cjeloviti turistički proizvod kroz integraciju kulturnog/povijesnog (Općina posjeduje 1300 eksponata, a njeguje i Svetomarsku čipku, nematerijalnu kulturnu baština koja je upisana u Registar zaštićenih kulturnih dobara) i prirodnog naslijeđa u turističku ponudu kojom bi se potaknuo održivi razvoj područja uz rijeku Dravu, a čime bi se ujedno značajno utjecalo na zaustavljanje procesa depopulacije i poticanje procesa demografskog oživljavanja općine, a time i gospodarskog razvoja kao i podizanja kvalitete života lokalnog stanovništva i povećanje zaštite okoliša – rekla je.

Listajući projekt, uočavamo njegove glavne ciljeve, a to su: Poboljšati sadržaj turističke ponude i povećati broj turista, prvenstveno bicikloturista u općini i Međimurskoj županiji kroz podizanje ukupne kvalitete cikloturističkih destinacija i kvalitete usluga. Ukupna investicija ovog dijela projekta je 620.000 kuna od čega je od Ministarstva turizma zatraženo 500.000 kuna. 

– Uvjerena sam da će nam projekt proći te da ćemo početkom ljeta krenuti u izgradnju. Ujedno zahvaljujem županu Matiji Posavcu što je uvidio važnost projekta za našu općinu te kandidirao projekt u ime Županije, a koji će doprinijeti turističkom razvoju donjeg Međimurja, prvenstveno cikloturizma – rekla je za kraj zadovoljna načelnica Slamek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije