IZBORNA SKUPŠTINA

FORUM ŽENA SDP-A Predsjednica Ruža Sermek, dopredsjednice Andreja Marić i Mirjana Murk

- SDP je odgovorniji za ovaj egzodus mladih hrvatskih obitelji od HDZ-a! Jer smo mi, svojim nečinjenjem, svojom neodgovornošću svojim samozabavljanjem na trošak naših građana, ubili tim mladim ljudima svaku nadu - poručila je Nadica Jelaš

Nakon 15 godina uspješnog rada na čelu SDFŽ SDP Međimurske županije s te je funkcije odstupila Nadica Jelaš koja  na kraju svog iskrenog, objektivnog, a nadasve nadahnutog govora istaknula:

– Oprostite što sam u svom izlaganju bila malo duža, ovo je bio moj oproštajni izvještaj nakon 15 godina predsjedavanja Forumom. Mirno ću predati vlast, kao Račan nakon prvih višestranačkih izbora 90-te. Rođeni smo istog dana. Ime gospodina Račana je Jelaševa spomenula citiravši njegovu poznatu izreku: ‘Vlast se može izgubiti, ali obraz ne’.

Rekla je to iz razloga što je SDP u posljednje vrijeme izgubio mnoge izbore, ali je puno gore od toga i to što su neki članovi izgubili obraz. Potom se nadovezala: – I zato nas biračko tijelo kažnjava! Kako drugačije objasniti činjenicu da HDZ producira afere na tekućoj traci, svakog tjedna po jedna afera, a SDP-u, istovremeno, nemilice pada rejting!?

I ne samo da se birači okreću od nas, najkvalitetniji ljudi, koji ne mogu gledati sveopću dekadanciju hrvatskog društva, napuštaju Hrvatsku. Da drage kolegice i kolege, SDP je odgovorniji za ovaj egzodus mladih hrvatskih obitelji od HDZ-a! Jer smo mi, svojim nečinjenjem, svojom neodgovornošću svojim samozabavljanjem na trošak naših građana, ubili tim mladim ljudima svaku nadu da se hrvatsko društvo može promijeniti -su riječi koje je valjalo posebno izdvojiti.

Govoreći o minulom radu od 4 godine osvrnula se je na redovne aktivnosti koje su predstavljale okosnicu djelovanja Foruma žena kao interesnog organiziranja žena SDP-a i kroz angažman ‘forumašica’ u izbornim aktivnostima. Vezano za potonje istaknula je političko osvješćivanje i osnaživanje žena u cilju osiguranja veće participacije žena u političkom odlučivanju, njihova veća  zastupljenost u predstavničkoj, zakonodavnoj i izvršnoj vlast na svim razinama, ali i upravnim vijećima i nadzornim odborima, točnije na svim mjestima gdje se donose odluke koje neposredno utječu na život ljudi.

Vezano uz to sa žaljenjem je istaknula povijesnu  nisku zastupljenost žena u Hrvatskom saboru pa je u svezi toga rekla: – Ono što je još žalosnije je da je tom drastičnom padu broja žena u Saboru najviše doprinio upravo SDP, SDP koji je uvijek prednjačio po broju zastupnica pa sada od ukupno 37 zastupnika ima samo 5 žena.

Kritizirala je kolegice, članice koje nisu davale glas svojim kolegicama te dodala: – To što večeras s nama nisu naše kolegice članice Glavnog odbora, članice Županijske skupštine, govori o tome kako se međusobno podržavamo.

Govoreći o globalnim aktivnostima Foruma rekla je da su bile skromnog opsega, ali u određenoj mjeri i limitirane općim stanjem u stranci. Istaknula je vjeru u bolja vremena i SDP-a i Foruma žena, ne radi SDP-a već naših građana kojima, po njoj, trebaju više nego ikada. Kazala je kako ovog trenutka u Hrvatskoj nema političke snage koja bi se suprostavila  kriminalnoj samovolji HDZ, a SDP je bio zadnja linija obrane demokratskih vrijednosti hrvatskog društva, ali je iznevjerio građane.

U riječima zahvale na svoj pruženoj suradnji od strane svojih kolegica, članica Predsjedništva, novom je vodstvu zaželjela da nastavi promovirati vrijednosni sustav, jednom riječju da nastave mijenjati svijet oko sebe u onoj mjeri u kojoj su njegov sastavni dio (‘pola neba-pola zemlje-pola moći’).

Izvješće je prihvaćeno dugotrajnim i iskrenim pljeskom, a odlučnost da krenu stopama svojih prethodnica u programskim je zadacima istaknula nova predsjednica Ruža Sermek kao i njezine zamjenice Andrea Marić, dr. med. i Mirjana Murk, kao članica Glavnog odbora SDFŽ Republike Hrvatske. U predsjedništvo Foruma su izabrane: Vesna Braniša, Mirjana Marčec, Renata Kovačić, Maja Bistrović, Ivana Posedi, Anđelka Horvat, Tanja Potočnik Hunjadi, Svjetlana Zlatarek i Ivana Cvetko

Među gostima i uzvanicima, koji su prigodnim riječima istaknuli dosadašnji rad i vrijednost rada ‘forumašica’ te im zaželjeli još bolje stranačko sutra bili su: Maja Sporiš, predsjednica SDFŽ RH, Alenka Car, predsjednica SDFŽ Varaždinske županije, Tatjana Kreč, članica GO SDFŽ RH, Mladen Novak, predsjednik ŽO SDP MŽ i predsjednik Skupštine MŽ, Zvonko Golub, predsjednik Foruma seniora SDP MŽ i predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Međimurske županije, Ivan Šimunković, predsjednik Foruma mladih SDP MŽ te Josip Kofjač i Josip Mlinarić iz OO SDP Nedelišće i Belica.

Na kraju je Mladen Novak buketom cvijeća izrekao veliko ljudsko hvala Nadici Jelaš za sve ono što je dala Forumu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije