Vijesti / Politika
Politika
DRUŽENJE U ČAKOVCU Flego i Gradišer: 'Podrška Amsterdamskoj raste iz dana u dan'
Demokrati

AMSTERDAMSKA KOALICIJA

DRUŽENJE U ČAKOVCU Flego i Gradišer: 'Podrška Amsterdamskoj raste iz dana u dan'

Nositelj liste Amsterdamske koalicije, Valter Flego i dr. Marina Gradišer, nezavisna kandidatkinja na listi Amsterdamske ispred Demokrata družili su se u subotu, 2. ožujka s građanima u centru Čakovca

Tim povodom poslali su i priopćenje koje prenosimo u nastavku u cijelosti.

- Nositelj liste, Valter Flego osvrnuo se na najnovije ankete koje Amsterdamskoj koaliciji u ovom trenutku predviđaju 11% podrške.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Posljednji tjedan napravljene su tri ankete koje nas navode zajedno kao Amsterdamsku koaliciju i prema svima njima imamo minimalno 11 posto podrške, to je između jednog do dva mandata. Imamo 85 dana kampanje pred nama, osjeti se dobra energija i podrška koaliciji raste iz dana u dan - rekao je.

Flego se osvrnuo i na nepošten odnos države prema razvijenim dijelovima Hrvatske, a posebno jer je riječ o krajevima koji prednjače po indeksu gospodarske snage, broju poduzetnika i sl. Smatra da bi bili još uspješniji kada bi Vlada dozvolila da se još jače razvijaju uz pomoć fondova Europske unije.

- Hrvatska ja danas, na žalost, s 15% iskorištenosti raspoloživih EU fondova na predzadnjem mjestu u cijeloj Europi. To se mora promijeniti - naglasio je Flego.

Flegi se pridružila i dr. Marina Gradišer koja je istaknula kako je Hrvatska članica EU, ali nije ravnopravna članica. Smatra kako Vlada sluša i izvršava samo naloge i Bruxellesa, a ne potrebe vlastitih građana.

- Bit ću zastupnica koja sluša naše ljude. Iako sam liječnica, ušla sam u politiku kad sam odlučila da ne želim biti pasivni promatrač, nezadovoljna razinom pravde, demokracije i tolerancije u Hrvatskoj. Moj cilj je našim ljudima u Hrvatskoj osigurati jednake šanse koje imaju i stanovnici razvijenijih članica EU, tako da budu ponosni građani Hrvatske i Unije.

Zastupat ću interese naših građanki i građana u Europskom parlamentu i zalagati se da Hrvatska postane zemlja u kojoj će se cijeniti izvrsnost, poticati znanje i stvoriti uvjeti za ostanak mladih. Hrvatska je već neko vrijeme u Europskoj uniji, vrijeme je da EU i njene vrijednosti uđu u Hrvatsku! Bit ću zastupnica koja neće samo slušati i izvršavati naloge iz Bruxellesa, već zastupnica koja prvenstveno sluša i štiti hrvatske građane i njihove interese - istaknula je Gradišer, stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!