DARIVALI I DJECU

AKCIJA ŽIVOG ZIDA U Čakovcu samohranim majkama iz Međimurja donirali po 500 kuna

- Umjesto da dajemo onima koji imaju, odlučili smo novac podijeliti onima kojima stvarno treba i puno znači - kažu iz Živog zida

Živi zid je u subotu, 23. veljače započeo akciju podjele novčane pomoći u iznosu od 500 kuna samohranim majkama u Međimurju, dok su djeca darivana sitnim poklonima. Tim povodom poslali su priopćenje koje donosimo u nastavku.

– Sama akcija započela je uoči Valentinova kada su majke pozvane da se jave u središnjicu stranke radi evidencije i provjere, a obuhvaćene su sve hrvatske županije. Kako je naglasio saborski zastupnik Branimir Bunjac, na ovaj način Živi zid nastavlja politiku približavanja građanima i njihovim stvarnim problemima, za razliku od vladajućih stranaka koje uglavnom brinu za raznorazne interesne skupine. 

Ova akcija na stanovit način predstavlja i protest protiv nedavnog povećanja sredstava za političke stranke koje je inicirala Vlada RH, a provelo Ministarstvo uprave. U 2019. parlamentarne stranke dobit će 70 milijuna kuna, a svaka lista za EU izbore 4 milijuna umjesto dosadašnjih 1,5 milijuna kuna.

Iznos koji dobiju stranke i vijećnici na lokalnoj razini također je ogroman, a troši se uglavnom za plaćanje vrlo skupog PR-a i zapošljavanje stranačkih kadrova. Umjesto da dajemo novac onima koji imaju, Živi zid je odlučio financijska sredstva podijeliti onima kojima stvarno trebaju i puno znače – kažu iz Živog zida.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije