Vijesti / Politika
Politika
MLADEN NOVAK (SDP): 'Slab odaziv i nezainteresiranost birača obilježili su ove izbore'
Arhiva/eMedjimurje.hr

IZBORI ZA VIJEĆA MJESNIH ODBORA

MLADEN NOVAK (SDP): 'Slab odaziv i nezainteresiranost birača obilježili su ove izbore'

U Gradu Mursko Središće i Općini Podturen premoćno je pobijedio HDZ sa svojim partnerima. Evo što o svemu kaže Mladen Novak, predsjednik međimurskog SDP-a

Protekli vikend održani su izbori za vijeća mjesnih odbora u Gradu Mursko Središće i Općini Podturen. Pomalo iznenađujuće za naš kraj, no premoćno je na tim izborima pobijedio HDZ sa svojim partnerima. 

U Gradu Mursko Središće su na izbori izašli u koaliciji HDZ-HSLS-HNS-HDS i od mogućih 27 vijećnika dobili njih 24, dok su u Općini Podturen samostalno izašli na izbore u šest naselja i od 42 moguća vijećnika, osvojili čak 36. Komentar ovakvih rezultata izbora potražili smo kod Mladena Novaka, predsjednika međimurskog SDP-a.

- Ove izbore za mjesne odbore karakterizira razočaravajuće slab odaziv i nezainteresiranost birača. U Murskom Središću je od 2697 birača glasalo njih 436, u Peklenici od 1026 birača glasalo je njih 167, u Hlapićini od 640 birača glasalo je njih 183, u Križovcu od 525 birača glasalo je njih 166, u Štrukovcu od 316 birača glasalo je njih 47, i u Sitnicama od 226 birača glasalo je njih 54.

U Podturnu je izlaznost bila još manja i tamo je od 1216 birača glasalo njih 88, u Novakovcu od 747 birača glasalo je njih 77, u Miklavcu od 482 birača glasalo je njih 28, u Sivici od 588 birača glasalo je njih 32, u Celinama od 290 birača glasalo je njih 22, i u Ferketincu od  160 birača glasalo je njih 13.

Smatram da bi se organizacijom izbora za mjesne odbore istoga dana kad i izbora za Europski parlament postigla veća izlaznost i smanjili bi se troškovi izbora koji iznose nekoliko desetaka tisuća kuna.

U Murskom Središću smo osvojili jednak broj mandata kao i na prethodnim izborima, a u Novakovcu jedan mandat manje u odnosu na prije. Mala izlaznost i demotiviranost birača je dijelom izazvana i slabim radom bivše predsjednice mjesnog odbora i bivše članice SDP-a - rekao nam je predsjednik ŽO SDP-a Međimurske županije Mladen Novak.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!