ZANIMLJIVA SJEDNICA

OPĆINSKO VIJEĆE DONJE DUBRAVE Novi predsjednik Damir Vidović iz HSLS-a

Vidović je za predsjednika izabran tijesnom većinom. Koalicija HDZ-HSLS-HSS i Mario Mikulan dužnosti dopredsjednika razriješili su HNS-ovog Zlatka Ljubeka. Mikulanov glas će u Vijeću i nadalje 'vedriti i oblačiti'

U srijedu, 20. veljače održana je 13. sjednica Općinskog vijeća Općine Donja Dubrava. Na sjednici je, nakon što je Igor Mikor (HDZ) stavio mandat u mirovanje, svečanu prisegu dala nova vijećnica Morena Majcen (HDZ). 

Izabran je i novi predsjednik Općinskog vijeća. Nakon što je krajem minule godine ostavku na mjesto predsjednika podnio Mario Mikulan (Hrvatski laburisti), sa 6 glasova vijećnika ranije spomenute koalicije i Maria Mikulana za novog predsjednika izabran je Damir Vidović (HSLS). Četiri vijećnika HNS-a u tome su bila suzdržana, a jedan je bio protiv.

Na prijedlog koalicije HDZ-HSLS-HSS Vijeće je razriješilo dužnosti zamjenika predsjednika OV-a Zlatka Ljubeka (HNS) i izabralo, također sa 6 glasova, novu zamjenicu predsjednika Martinu Detelj (HDZ). Vijećnici HNS-a u glasovanju su bili protiv. U obrazloženju su istaknuli kako će vijećnica Detelj svojim sposobnostima i kvalitetom znatno više doprinijeti radu Vijeća i samoj realizaciji općinskih projekata.

Dopredsjednik Zlatko Ljubek, kojem su svi kurtoazno zahvaljivali, je u raspravi kazao kako bi bio red da i druga strana, misleći na pet vijećnika HNS-a, na čelnom mjestu Vijeća ima svoga predstavnika, no glasači koalicije i Mikulan u tome su već ranije imali svoj stav.

Dosadašnji predsjednik Mario Mikulan je, predajući dužnost, zahvalio svima na suradnji i razumijevanju, a posebno pročelniku Jedinstvenog upravnog odjela Općine, Ivanu Štefiću.

Prihvaćajući se nove dužnosti, Damir Vidović je kazao kako se dugo dvoumio za prihvaćanje nove i zahtjevne dužnosti, no preuzeo ju je samo glede dobrobiti Općine. Vijećnike je upozorio i zamolio da se pridržavaju Poslovnika u radu OV-a, a posebna mu je želja da među vijećnicima vlada tolerancija, poštovanje i međusobno razumijevanje.

Na sjednici je odrađeno dodatnih 17 točaka. Sve to je odrađeno za 70-tak minuta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije