SJEDNICA VLADE U MEĐIMURJU

MINISTAR HORVAT s čelnicima međimurskih općina, gradova i županije za istim stolom i s istim ciljem

Ministar Horvat nedavno je najavio kako će se nakon gotovo 14 godina jedna od idućih sjednica Vlade RH održati u Međimurju i to u sklopu obilježavanja Dana županije krajem mjeseca travnja

Na inicijativu ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata, načelnici i gradonačelnici međimurskih općina i gradova, zajedno sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem, danas su u Zagrebu prisustvovali prvom radnom sastanku u povodu skorašnjeg održavanja sjednice Vlade Republike Hrvatske u Međimurju.

Podsjetimo, ministar Horvat nedavno je najavio kako će se nakon gotovo 14 godina jedna od idućih sjednica Vlade RH održati u Međimurju i to u sklopu obilježavanja Dana županije krajem mjeseca travnja. U zgradi Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta tako su se okupili gotovo svi predstavnici međimurskih općina, gradova i županije, kako bi zajedno s ministrom krenuli u konkretne dogovore oko projekata koji će se u Međimurju predstaviti Vladi.

Fokus na projektima koji će omogućiti otvaranje novih kvalitetnih radnih mjesta i osigurati veće plaće

Tom prigodom, ministar je istaknuo kako se radi o velikoj prilici za Međimurje, te da je politiku važno ostaviti sa strane i fokusirati se isključivo na projekte koji se moraju provesti i područja koja je potrebno unaprijediti kako bi se ovdje otvarala nova kvalitetna radna mjesta i povećale plaće radnicima, koje su trenutno među najmanjima u državi.

– Drago mi je konačno vidjeti sve čelnike međimurskih gradova, općina i županije na jednom mjestu, za istim stolom i s istim ciljem. Siguran sam da ćemo takvom sinergijom Međimurju zaista donijeti bolju budućnost – rekao je Horvat.

Župan Posavec iskoristio je priliku da zahvali ministru na ideji i inicijativi za održavanje ovog sastanka, te se složio kako je potrebno projekte iz svih krajeva Međimurja staviti na jedno mjesto.

– Važno je da identificiramo koja su to prioritetna područja i projekti za koje želimo tražiti podršku Vlade. Već sada imamo 30-ak spremnih točaka za koje su nam potrebne odluke i zaključci državne vlasti, a taj popis će biti još puno duži kada tome dodamo projekte svih gradova i općina”, naglasio je župan.

Svatko od prisutnih načelnika i gradonačelnika ukratko je predstavio problematiku svog kraja, a na kraju je dogovoreno kako će se u idućih desetak dana prikupiti glavne točke i projekti pojedinih općina, gradova i županije, kako bi se o istima moglo konkretno raspraviti na idućem sastanku, koji bi se u narednih nekoliko tjedana trebao održati u prostorijama Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije