REKONSTRUKCIJA

OPĆINA SELNICA Žele kvalitetniju električnu struju, no postoji problem koji moraju riješiti

Načelnik Vičević upoznat je od strane Elektre s problemom rješavannja imovinsko pravnih odnosa, nemogućnosti pronalaženja vlasnika, potraživanja i ucjenjivanja i visokim naknadama. Vičeviću je uručen situacijski nacrt, a on se obvezao pokušati rješiti imovinsko pravne odnose, za područje Plešivice.

Pred kratko vrijeme u sjedištu Općine Selnica održan je radni sastanak općinskog načelnika Ervina Vičevića s jedne strane i predstavnika čakovečke DP Elektre s druge strane, a razlog sastanka i tema bila je Rekonstrukcija niskonaponskih mreža na području općine Selnica te kabliranje dijela srednjenaponske mreže u selničkoj Gospodrskoj zoni.

U ime Elektre nazočili su Mladen Hren, Dinko Kancijan, Jurica Zorčec, Dejan Kovačić, Marko Kancijan i Marko Mikolaj, dakle snažan sastav koji je Vičeviću odgovorio na niz pitanja, te postavio određene zadatke koje Vičević, odnosno Općina treba učiniti, kako bi se riješii dugovječni i novonastali problemi u svezi opskrbe ljudi i gospodarstva kvalitetnom strujom.

Glede rekonstrukcije u Gornjem Zebancu rečeno je kako će ona zavisiti o izgradnji ceste čiju će trasu mreža pratiti, a cesta će se početi graditi krajem ove godine, kada će Elektra započeti izradu projektne dokumentacije. Moguće je da se rekonstrukcija u Gornjem Zebancu započne u 2020. godini. U ili na Plešivici je stanje zamršenije jer u pitanju su imovinsko pravni odnosi što je velika zaprka radovima, no revni Vičevi je rekao kako će nastojati taj problem riješiti.

Glede kabliranja mreže u Gospodarskoj ulici, u nju se za sada ne ide jer postoji nekoliko razloga za to, a svakako prvi je što INA u tom dijelu planira radove na bušotinama, a drugi što nema zahtjeva za priključenje u zoni. Vičević je kazao kako ih i neće biti jer su parcele privatne, ali naglašava kako će se tu graditi Spomen park nafte, pak prema tome ima potrebe kabliranja mreže u zoni.

Na kraju sastanka je zaključeno kako je Elektra spremna na sve potrebne poslove, te kako će Vičević, odnosno Općina učiniti sve ono što se od nje traži kako bi se planirani radovi obavili i kako bi žitelji imali struju kakvu žele i kakva im je potrebna. Isto tako načelniku Vičeviću je rečeno kako, odnosno što mora pisati u podnesenom zahtjevu za priključenje, a upravo nepravilno napisani zahtjevi od strane kupaca-potrošača doprinijeli su nesporazumima pa i ne rješavanjem problema.

Bilo je riječi o rekonstrukciji niskonaponske mreže u Zaveščaku, kao i premještanju trafostanice u Merhatovcu, što ide u daljnja postupanja, odnosno Merhatovec se financira na drugačiji način, ali izmještanje će se obaviti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije