IZBORI ZA VIJEĆA MJESNIH ODBORA

HDZ s partnerima ‘pomeo’ konkurenciju u Gradu Mursko Središće i Općini Podturen

U Gradu Mursko Središće od mogućih 27 imat će 24 vijećnika, a u Općini Podturen 36 od moguća 42

U nedjelju, 17. veljače održani su izbori za vijeća mjesnih odbora u Gradu Mursko Središće i Općini Podturen. Premoćno je pobijedio HDZ sa svojim partnerima, a tim povodom poslali su priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

– Na izborima za vijeća mjesnih odbora u Gradu Mursko Središće koalicija HDZ-HSLS-HNS-HDS od mogućih 27 vijećnika osvojila je 24 vijećnika i pobijedila u svih pet naselja – Mursko Središće, Hlapičina, Križovec, Peklenica i Štrukovec. U prosjeku to iznosi čak 89 posto! 

Predsjednik GO HDZ-a u Murskom Središću, ujedno i tamošnji gradonačelnik Dražen Srpak ističe da je ovo potvrda dugogodišnjeg napornog i poštenog.

– Puno nam znači ova pobjeda, građani su prepoznali pošten rad i vratili nam uloženo s izbornim uspjehom. Izbori za ove mjesne odbore još su jača potvrda dobrog rada u odnosu na prošle izbore za VMO. Naime, sada smo u pojedinim naseljima poput Štrukovca, Križovca i Hlapičine ostvarili još bolji rezultat, naglasio je Srpak te dodao kako se očito mijenjaju trendovi u Međimurju kada je riječ o naklonosti birača spram HDZ-a.

U Općini Podturen HDZ je samostalno izašao na izbore u šest naselja – Podturen, Novakovec, Miklavec, Ferketinec, Sivica i Celine te ‘pomeo’ konkurenciju! Naime, od 42 moguća vijećnika, HDZ je osvojio čak 36!

Predsjednik HDZ-a u Općini Podturen, Mladen Božić, ovu je pobjedu komentirao riječima: – Očekivali smo pobjedu, međutim, rezultat nas je više nego ugodno iznenadio u pojedinim mjestima. U Podturnu, od mogućih 9 osvojili smo 7 mjesta, u 4 naselja – Sivici, Miklavcu, Celinama i Ferketincu apsolutan broj mjesta, a ‘pala’ je i višegodišnja SDP-ova utvrda kada su u pitanju izbori u Novakovcu, istaknuo je Božić.

Dodao je kako je ovo odlična platforma za skorašnje izbore koji slijede – EU, predsjedničke i parlamentarne.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije