Vijesti / Politika
Politika
KOALICIJA HDZ-HSLS-HSS nudi HNS-ovom načelniku Vargi pomoć
M. H.

POLITIČKA PREVIRANJA

KOALICIJA HDZ-HSLS-HSS nudi HNS-ovom načelniku Vargi pomoć

'Spremni smo za suradnju, a vi?' Pod tim se je motom načelniku Općine Donja Dubrava Marijanu Vargi obratila koalicija stanaka HDZ-HSLS-HSS nudeći mu pomoć i izlazak iz njegove inertnosti. U OV-u nude svoju vladajuću garnituru.

'Nezadovoljni situacijom razvoja Općine, što podrazumijeva pokretanje i provođenje projekata od strane općinskog načelnika, kao oporbena koalicija HDZ-HSS-HSLS odlučili smo se još aktivnije uključiti u rad Općine te svojim znanjem, iskustvom i mogućnostima konačno pokrenuti načelnika u onome što mu je obaveza prema našim mještanima.'

Obratila se javnosti koalicija stranaka HDZ-HSLS-HSS u Općini Donja Dubrava s time da u vijeću svoje vijećnike imaju samo HDZ i HSLS. Mi ćemo se zapitati zbog čega su u oporbi kada imaju isti broj vijećnika kao i HNS, a jedan je nezavisni.

U obraćanju dalje ističu kako do sada odrađeni projekti, od kojih je velika većina potjecala još iz njihovog mandata, nisu dovoljni su za potrebe mjesta kao što je Donja Dubrava.

Navode kako su inertan pristup sadašnjeg načelnika pokušali  promijeniti sugestivnim, savjetodavnim i kritičkim pristupom na svim sjednicama Općinskog vijeća, ali nažalost nije bilo ni reakcije ni odgovora, a ni vidljivih pomaka, a  primjedbe da oni koče , odnosno ne podržavaju  načelnikove projekte uopće ne stoji. Svi predloženi projekti s njegove strane su mu izglasani, ali ih on nije sproveo. 

Ističu kako su odmah nakon izbora imali  mogućnost preuzeti mjesto predsjednika Vijeća i na taj način barem djelomično iskoristiti mogućnost nastavka provođenja projekata započetih u njihovom mandatu, no odbacili su tu  mogućnost.

Iz kojeg razloga? Pa prije svega, načelnik Varga je spominjao svoje nevjerojatne sposobnosti i veze s ministrima i županima pa  se im u tom trenutku učinilo da mu daju  razriješene ruke glede vođenja Općine. I što se u međuvremenu dogodilo? Jako malo, gotovo pa ništa, ističu i dodaju kako je jedini njegov projekt,u godinu i pol, izgradnja je parkiralište na groblju. 

Usput javnost informiraju kako načelnik godišnje po novoj odluci hrvatske Vlade o decentralizaciji financijskih sredstava na raspolaganju ima u proračunu čiste „ŽIVE LOVE“ od 2.600.000 kuna.

Na tekuće obaveze Općine godišnje se utroši oko milijun kuna pa se pitaju gdje je završila razlika od milijun i šesto tisuća kuna? Uvidjevši da usprkos financijskim mogućnostima, Općina stagnira te potaknuti ostavkom dosadašnjeg predsjednika Vijeća (op. a. Maria Mikulana-Laburisti), odlučili su da uz prethodno spomenuto budu još aktivniji u uključivanju u rad Općine.

Prva aktivnost im je  u vidu predlaganja novog predsjednika kao i zamjenika predsjednika Općinskog vijeća. Za predsjednika Općinskog vijeća predlažu HSLS-ovog vijećnika Damira Vidovića, a za zamjenicu Martinu Detelj iz HDZ-e. Kažu kako će na taj način preuzeti dio odgovornosti u radu Općine. 

'Kao koalicija HDZ-HSS-HSLS obavezujemo se da ćemo predlagati projekte, pratiti natječaje, sudjelovati u razvoju istih te lobirati na svim mogućim razinama za njihovu prolaznost, a na kraju i maksimalno pratiti i korigirati njihovo provođenje na terenu.

Ovim putem, kao i već odrađenim razgovorima s načelnikom i predsjednikom Vijeća u ostavci, nudimo najiskreniju moguću suradnju i pomoć u bilo kojem smislu, isključivo zbog razvoja Dobrave. Stoga pozivamo na razum i konačan zaključak – IDEMO KONAČNO NEKAJ DELAT, načelniče!', stoji u poruci.

U ovom trenutku odluka je isključivo na načelniku. Kažu, ako on i vijećnici njegove opcije ne prihvati njihov prijedlog da bi to bio  istinski pokazatelj da načelnika zanima isključivo fotelja, a ne razvoj Dobrave. U tom slučaju, potpuna krivnja zbog stagnacije razvoja mjesta past će isključivo na njega.

Dalje ističu:' S naše strane, kao znak dobre volje i želje za razvojem Dobrave i prije samog izglasavanja Damira i Martine za predsjednika i zamjenicu Općinskog vijeća, već smo ušli u prvi raspisani natječaj prije nekoliko dana, a na kojeg Općina može aplicirati obnovu, dogradnju i izgradnju objekata vezanih uz sportske udruge. Mogućnosti projekta već su prezentirane načelniku.', stoji na kraju javnog obraćanja koalicija HDZ-HSS-HSLS.

Ako se to i dogodi, držimo kako će u sadašnjim i budućim izglasavanjima ključnih programskih zadaća, suprotstavljenih ili zajedničkih, sve oči biti uprte u vijećnika Mikulana koji je odlučio da po ostavci djeluje kao nezavisni. Naime, omjer snaga u vijeću je 5 vijećnika HDZ-HSLS i 5 vijećnika HNS. Sada je dopredsjednik Vijeća Zlatko Ljubek iz HNS.Tko zna, možda je već i sve dogovoreno ?

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!