RASPISAN NATJEČAJ

OPĆINA ŠTRIGOVA Krajnje je vrijeme za imati svojeg komunalnog redara

- Raspisali smo natječaj za komunalnog redara i komunalnog radnika, a u praksi te poslove će obavljati jedna osoba, svaki po pola radnog vremena. Svjesni smo kako će biti teško, no krajnje je vrijeme za imati svojeg komunalnog redara, jer stanje je takvo da to moramo riješiti, naglašava Stanislav Rebernik, općinski načelnik

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Štrigove, općinski načelnik Stanislav Rebernik, rekao je kako se iz dana na dan osjeća potreba za veću nazočnost i rad komunalnog redara, izraženije sada kada se pojavio problem ‘zlatne žutice’ u vinogradima, poglavito onima za koje je teško utvrditi vlasništvo.

Izrazio je želju da se zaposli komunalni redar koji će imati puno više vremena i uvida u stanje od sada zajedničkog komunalnog redara Vida Marčeca kojeg dijele sa susjednim općinama Gornji Mihaljevec i Sveti Juraj na Bregu.

Vijećnici su se složili kako je to dobra zamisao, te je ovih dana Općina raspisala Natječaj za zapošljavanje komunalnog redara, na pola radnog vremena, te Natječaj za komunalnog radnika, isto tako na pola radnog vremena. Načelnik općine Stanislav Rebernik, kaže, kako komunalni redar na jedan dan u tjednu (petak) kako je to sada nije dovoljan za poslove koje treba obaviti i koje od njega očekuju u općini i žitelji.

– Svjesni smo kako ćemo teško pronaći osobu koja će htjeti raditi na pola radnog vremena kao komunalni redar, a polovicu kao komunalni radnik. Ali pokušavamo i nadamo se kako će se netko javiti na natječaje, koji u stvarnosti objedinjuju poslove, i poslove kvalitetno i zadovoljno odraditi.

Ima niz teških stvari, ali posao je to koji nudi dinamičnost, solidnu plaću i traži odlučnost, pravičnost i konkretnost, kako bi štrigovski bajkoviti kraj bio božanstven, naglašava Rebernik, dodajući kako je općina već osigurali svu potrebnu logistiku (ured, mobiteli, fotoaparat, traktor, strojeve, alate…) za radno mijesto i rad djelatnika od kojeg se uistinu puno očekuje na svim razinama.

U općini vjeruju kako među toliko nezaposlenih zasigurno postoji osoba ili više njih koje zanima ovakav posao, poglavito među mladima, kojima pak općina kroz druge mjere život u Štrigovi želi učiniti kvalitetnijim.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije