NAGRADE ZA STUDENTE MEV-A

NAGRADE ZA IZVRSNOST MDS nagradio Sebastijana Sakača, Valentinu Pongrac i Roberta Horvata

MDS je jedina politička opcija koja nagrađuje studentsku izvrsnost. Zbog toga je oformljen fond 'Međimursko protuletje'. Za sada su pomogli više od stotinjak studenata za što su izdvojili 300.000 kuna

Na maloj svečanosti u nedjelju, 10. veljače čelnici Međimurskog demokratskog saveza dodijelili su nagrade MDS-a za izvrsnost troje najboljih međimurskih studentica i studenata na Međimurskom veleučilištu.

U malom programu učestvovao je i Mario Mustač, poznati međimurski kantautor iz Donjeg Mihaljevca. Nagrada u visini od 500 kuna, dodjeljuje se najboljim međimurskim studentima prema prosjeku ocjena, tako da su nagrade dobili Sebastijan Sakač iz Grkavešćaka koji studira Programsko inženjerstvo, Valentina Pongrac iz Donjeg Mihaljevca, studentice Menadžmenta turizma i sporta te Robert Horvat iz Peklenice, student Programskog inženjerstva. 
 
Tom prilikom je predsjednik MDS-a Željko Pavlic čestitao nagrađenim studentima za izvrstan uspjeh, zahvalio svima onima koji su se pridružili MDS-ovim akcijama za prikupljanje sredstava za Fond i podsjetio da Međimurski demokratski savez, od samog svog osnutka 2005. godine na različite načine pomaže međimurske studente te da je MDS jedina politička stranka koja djeluje na takav način.

– Međimurski demokratski savez si je u svom osnivačkom temeljnom programu  Međimursko protuletje zadao zadatak da formira Fond za stipendiranje međimurskih studenata. Fond je odmah formiran i već 2006. godine dodijeljeno je 30 stipendija, za što je odvojeno 150 000 kuna vlastitih sredstava. MDS je tada imao saborskog zastupnika i time osiguran godišnji prihod iz državnog proračuna, od čega smo polovicu odvajali za stipendije.

Uz pomoć studentima upozorili smo i na mali broj visokoobrazovanih ljudi u Međimurju u odnosu na Hrvatsku, a i na socijalnu dimenziju obrazovanja, jer su Međimurci uz najmanje plaće i velika odricanja školovali svoju djecu. Tokom prvih 10 godina postojanja MDS-a, preko Fonda je potpomognuto više od 100 studenata za što je odvojeno preko 300.000 kuna – rekao je predsjednik.

– Unatrag nekoliko godina, potpore se dodjeljuju u suradnji s Međimurskim veleučilištem, kojem ovom prilikom zahvaljujem na suradnji, a koji nam daju imena najboljih međimurskih studenata sa pojedinih studijskih programa i koje MDS danas, makar i skromno, nagrađuje za izvrsnost. Mislimo da je bitno ove studentice i studente i javno istaknuti kao primjer budućim studentskim generacijama – istaknuo je na kraju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije