SREBRNA PLAKETA

OCJENA ODLIČAN Međimurska županija dobitnica srebrne plakete za transparentno informiranje građana

Međimurska županija jedna je od najtransparentnijih u Hrvatskoj

U kategoriji Županija u razdoblju 2017.-2019. Međimurska županija je po drugi put dobitnica srebrne plakete za web informiranje jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

“Lokalna Hrvatska” nacionalni je servis vijesti lokalne samouprave koji pokriva više od 70 općina, gradova i županija, a čije web objave prenosi na portalu i društvenim mrežama. Svake dvije godine dodjeljuje plakete lokalne Hrvatske najaktivnijim članicama servisa u web informiranju temeljem prebrojenih web objava koje servis preuzima.

Pored obveznih informacija, natječaja i javnih poziva koje predviđa Zakon o javnom informiranju, lokalno web informiranje putem stranica jedinica lokalnih samouprava predstavlja jedan od važnih načina informiranja koji građanima osigurava vidljivost aktivnosti i rada izabranih čelnika.

Također, na taj način pružena je i mogućnost jedinicama lokalne samouprave da prikažu stvarni život u svojoj zajednici, istaknu uspjehe i aktivnosti u raznim područjima koje nisu uvijek nacionalnog značaja, ali su od važnosti za lokalnu javnost.

Međimurska županija dobitnik je srebrne plakete za web informiranje 2011.-2013. u kategoriji Županija, a ponovno priznanje “Lokalne Hrvatske” za razdoblje 2017.-2019. dokaz je kontinuiranog rada i ulaganja u pravovremeno i objektivno informiranje javnosti.

Kao jedna od najtransparentnijih, Međimurska županija dobitnik je i ocjene “odličan” Instituta za javne financije o transparentnosti proračuna, a među prvima je uključena i u projekt “Otvoreni proračun” pomoću kojeg se, po prvi puta na jednom mjestu, daju podaci vezani za proračun i načine trošenja sredstava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije