IZBORI ZA VIJEĆA MJESNIH ODBORA

VMO GRADA MURSKO SREDIŠĆE Na izbore zajedno koalicija SDP-a, HSU-a, Reformista, MDS-a i Laburista

Žele da vijeća mjesnih odbora brinu o stvarnim potrebama naših sumještana. Evo tko su nositelji lista i kandidati na istima

Uoči predstojećih izbora za Vijeća mjesnih odbora, koji će se na području Grada Mursko Središće održati u nedjelju, 17. veljače, koalicija SDP-a, HSU-a, NS Reformisti, MDS-a i Hrvatskih laburista, danas je organizirala druženje s građanima u Murskom Središću.

Tom prigodom su predstavili svoje programe, kao i kandidate koji će ih predstavljati na izborima za VMO Murskog Središća, Hlapičine, Križovca i Peklenice. Predsjednik SDP-a Murskog Središća i nositelj liste Vladimir Dobranić izrazio je zadovoljstvo što predvodi skupinu provjerenih, dokazanih i sposobnih ljudi koji su se potvrdili svojim radom u korist šire društvene zajednice.

Tako su, uz njega, kandidirani Jelena Škvorc, Milorad Pilipović, Rajko Radiković, Marina Orehovec, Stjepan Dobranić i Klara Glavina. Iako ovlasti i autonomija mjesnih odbora nije pretjerano široka oni su, na neki način, najneposredniji oblik demokracije, jer ovdje nema visoke politike, već samo rješavanja najvažnijih problema naših sugrađana, rekao je Dobranić.

Mi zasigurno najbolje znamo što muči i što je potrebno našim susjedima, ljudima iz naše ulice ili kvarta i njihova razmišljanja i sugestije uvijek će nas voditi u našem djelovanju. Predstojeće razdoblje obilježit će radovi na aglomeraciji, pa očekujemo njihovu što bržu provedbu prema planiranoj dinamici, a po završetku i kompletno uređenje ulica i prometnica.

U samom Murskom Središću prioriteti su nam  uređenje ulice Matije Gupca, zamjena dotrajale javne rasvjete novom LED rasvjetom, asfaltiranje parkirališta kod groblja, izgradnja pješačke staze na ulazu u grad iz smjera Štrukovca, premještanje repetitora iz crkvenog tornja, razvoj ciklo turizma i produženje šetnice uz Muru do skele.

Spomenuta koalicija je u Peklenici kandidirala Ivana Trstenjaka, Danicu Matjašić, Gorana Čora, Antonia Trstenjaka i Stanislava Radikovića. Među svojim planovima posebno izdvajaju: završetak Društvenog doma i orjentaciju prema turizmu naftaštva, uređenje staze uz Muru od Peklenice do Murskog Središća, kao i pješačko-biciklističke staze na istoj relaciji, aktiviranje industrijske zone, osvjetljenje pješačkih prijelaza na glavnoj cesti i postavljanje adekvatne signalizacije, jače financiranje svih udruga, organizaciju “Međimurskog prošćenja” u Peklenici, postavljanje nove LED rasvjete, izgradnju dječjeg igrališta, završetak grobne kuće i asfaltiranje parkirališta kod groblja te postavljanje zelenih otoka za sortiranje otpada.

Prvi na listi koalicije u Hlapičini će biti Viktor Mauko, a uz njega kandidati su Stjepan Posavec, Lidija Mauko, Martina Cimerman Teljega i Dražen Mauko. Kao vijećnici zalagat će se za dovršetak Društvenog doma i veću pomoć svim udrugama, postavljanje nove LED rasvjete, izgradnju pješačko-biciklističke staze od Hlapičine do Murskog Središća, nogostupa na potezu do školske ulice, uređenje stare škole, formiranje mjesnog DVD-a, kao i obnovu ograde oko igrališta NK Mura, nove rukometne golove i preuređenje igrališta za mali nogomet te postavljanje rasvjetnog kabla.

U Križovcu će kandidate koalicije predvoditi Dragica Šimunković. Na listi su i Josip Antolašić, Nikolina Tuksar, Karmelina Bratinšćak i Ivan Brda. Iz svojeg programa izdvajaju izgradnju vrtića, završetak Društvenog doma, uređenje grobne kuće, postavljanje nove LED rasvjete, noćnu rasvjetu na igralištu NK Torpedo, uz uređenje svlačionica te dvorane za sastanke i udruge, uređenje pješačko-biciklističke staze do Murskog Središća, kao i staze uz Muru te povećano financiranje udruga. 

Na današnjem druženju s građanima podršku koaliciji su, uz ostale, dali i predsjednik međimurskih Reformista Ivica Baksa te predsjednik HSU-a Murskog Središća Milorad Pilipović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije