Vijesti / Politika
Politika
VIDEO Matija Posavec: 'Ako osvojim najveći broj glasova, idem u Bruxelles i neću više biti župan'
Davorin Visnjic/PIXSELL

EU IZBORI

VIDEO Matija Posavec: 'Ako osvojim najveći broj glasova, idem u Bruxelles i neću više biti župan'

U tom slučaju, njegovi zamjenici nastavit će posao do kraja mandata ili će se održati novi izbori za župana

Središnji odbor Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS) u subotu je odlučio da na izbore za Europski parlament u svibnju 2019. ide samostalno "s novim licima, politikom i vrijednostima", a nositelj liste je međimurski župan Matija Posavec.

Vezana vijest

Matija Posvec POSAVEC SPREMAN ZA EU IZAZOVE ODLUČENO Uspješni međimurski župan Matija Posavec nositelj liste HNS-a za EU izbore!

Posavec je istaknuo kako sadašnje stanje u državi i politici traži drugačiji pristup politici, stoga na njegovoj listi neće biti sadašnje stranačko vodstvo, nego će je predvoditi mladi ljudi koji su se dokazali u svojim sredinama. 

- Na listi će biti oni koji su na svojim izvršnim funkcijama u županijama, općinama i gradovima donosili konkretne odluke za bolji standard njihovih stanovnika, poput ukidanja prireza, besplatnih udžbenika za učenike i povlačenja sredstava iz EU fondova - rekao je Posavec.

Posavec je kazao kako su primili ponude za suradnju, ali da je njegov uvjet kao nositelja liste bio da na izbore idu samostalno i bez partnera, temeljeno na dosadašnjim rezultatima te vjeruje kako će na izborima postići dobre rezultate.

                                        (Izvor: Davorin Visnjic/PIXSELL)

"Želim Hrvatskoj ponuditi međimurski model razvoja koji bih sažeo u nekoliko riječi: jako puno rada, obilje razumijevanja i tolerancije i nimalo ideologije. I to će biti moja kampanja", istaknuo je Posavec dodavši kako je fokus kampanje zastupanje ravnomjernog razvoja Hrvatske, bez obzira na bilo kakvu Vladinu, nacionalnu ili lokalnu politiku. 

Ako osvoji najviše preferencijskih glasova, prihvatit će ulogu zastupnika u Europskom parlamentu jer su, dodaje, uloga zastupnika i župana nespojive. U tom slučaju, njegovi zamjenici nastavit će posao do kraja mandata ili će se održati novi izbori za župana. Na pitanje vidi li se u budućnosti kao predsjednik HNS-a, Posavec je kazao kako je politika slična nogometu."Trčite, trčite, a ako ne zabijete gol, onda vam je badava to trčanje. Idemo korak po korak", zaključio je. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!