Vijesti / Politika
Politika
OPĆINA SVETA MARIJA I ove godine potpore za rekonstrukciju ili novogradnju nekretnina
G.G.

ULAGANJE U BUDUĆNOST

OPĆINA SVETA MARIJA I ove godine potpore za rekonstrukciju ili novogradnju nekretnina

Iznos jednokratne potpore iznosi 30.000 kuna

Jednoglasnom Odlukom vijećnika Općinskog vijeća Svete Marije, u utorak, 29. siječnja je na njihovoj 14. sjednici odlučeno kako će Općina Sveta Marija i ove godine novčano pomagati one sumještane koji se odluče za rekonstrukciju/novogradnju nekretnina na općinskome području i to one koje su kupili, naslijedili ili im je nekretnina darovana.

Iznos jednokratne potpore iznosi 30.000 kuna i korisnik je može ostvariti samo jednom. Sredstva za te namjene osigurana su u općinskom proračunu. Zainteresirani će morati pratiti natječaj koji će Općina uskoro raspisati. Ono što će u njemu biti bitno je kako će pravo na poticaj imati vlasnik nekretnine uz uvjet da je on ili bračni partner stalno zaposlena osoba najmanje dvije godine bez prekida te da u vlasništvu ili suvlasništvu nema stan, kuću ili vikendicu.

Svi članovi uže obitelji korisnika poticaja moraju u roku od dvije godine prijaviti prebivalište na toj adresi i zadržati ga najmanje deset godina. Izuzetak su njihova djeca ako se u međuvremenu osamostale ili osnuju svoje obitelji. Korisnik poticaja koji se odluči za novogradnju, mora u roku dvije godine ishoditi dozvolu za građenje i početi s radovima, te ih dovršiti u roku šest godina.

Kupljenu ili naslijeđenu nekretninu za koju dobe poticaj, ne smiju darovati ili prodati sljedećih deset godina. U protivnom, morat će vratiti novac općini. Načelnica Općine Đurđica Slamek napominje da su ti poticaji ulaganje u budućnost i nada se dobrom odazivu kao i u prethodne dvije godine te ističe kako će u slučaju većeg broja zainteresiranih, u prethodne dvije godine ih je bilo toliko da je novac iz proračuna bio dostatan, biti provedeno vrednovanje ponuda zainteresiranih, a od strane nadležnog povjerenstva koje bira OV.

Na sličan se potez prije nekoliko godina odlučila i Općina Kotoriba pa i susjedni Goričan, koji kupcima starih gruntišta dodjeljuje bespovratnih 20.000 kuna. Odluku o 20.000 kuna pomoći donijela je i Općina Donja Dubrava.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!