Vijesti / Politika
Politika
OVRŠNI USTANAK MEĐIMURJE 'Osobni stečaj - nema pravednog rješenja za ovršene'
Ovršni ustanak

NIJE PRAVEDAN

OVRŠNI USTANAK MEĐIMURJE 'Osobni stečaj - nema pravednog rješenja za ovršene'

'Zakon je takav da nema pravednog rješenja za ovršene i da je zaštita dostojanstva dužnika samo 'mrtvo slovo na papiru''

Udruga Ovršni ustanak Međimurske županije javlja kako im svakog dana dolazi sve više upita građana među kojima su i Međimurci što je najbolje za postupanje kada se dobije od FINA-e dopis po Zakonu o stečaju potrošača, tj. jednostavnom postupku stečaju potrošača.

– Brutalno iskren odgovor je što god napravili loše je po vas. Iz činjenice da dužnik mora dostaviti “popis imovine” jasno je da je dužnikov gubitak imovine bio primaran cilj zakonskih odredbi.

Ako se ne javite FINI u propisanom roku presumira se da ste pristali na takav postupak za koji u zakonskim odredbama lijepo piše da se radi o postupku koji je “ograničen na dio potrošačevih vjerovnika” – dakle, ne na sve dugove.

Zakon je takav da nema pravednog rješenja za ovršene i da je zaštita dostojanstva dužnika samo “mrtvo slovo na papiru”.

Upravo zato Bošnjaković i HDZ ne donose novi Ovršni zakon, jer se čeka da sadašnji propisi odrade svoju planiranu rabotu. Agenda “Zaduži-Raskući-Raseli” ide dalje - piše u priopćenju koje je poslao dopredsjednik udruge Ovršni ustanak Radovan Preložnjak.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!