OPĆINA Sveti Martin na Muri

OSIGURANO 175 TISUĆA KUNA Raspoređene športske kune, Poletu najviše

Krunoslav Colar (HDZ) nije digao ruku za ovu odluku, odnosno program, rekavši kako se godinama novci dodjeljuju za uređenje Sportskog doma, koji se nalazi i uglavnom služi za potrebe NK Poleta, a da se ništa konkretno nije tamo učinilo

Prema Programu javnih potreba u športu za 2019. godinu, a prihvaćenom na nedavnoj sjednici Općinskog vijeća, Općina Sveti Martin na Muri će korisnicima isplatiti ukupno 175.000 kuna.

Korisnici prema programu novce trebaju iskoristiti za poticanje i promociju športa, za djelovanje športskih klubova, provođenje športskih aktivnosti djece, mladeži i studenata, športsko-rekreacijske aktivnosti ljudstva, te domaća i međunarodna natjecanja i za održavanje značajnih športskih građevina.

Novci su osigurani u proračunu, a raspoređuju se sukladno kriterijima utvrđenim Pravilnikom o financiranju javnih potreba Općine Sveti Martin na Muri. Najveći korisnici novčanih sredstava namijenjenih športu su nogometni klubovi Polet Sveti Martin na Muri, Bratsvo iz Jurovca i Biciklistički klub Mura-Avantura Sveti Martin na Muri, a još 4 kluba, Teniski klub Sveti Martin, ŠRD Čikov, Lovačko društvo Trčka i Škola nogometa Sveti Matin na Muri, koriste manje iznose.

Kada se donosio proračun za 2019. godinu općinski vijećnik i zamjenik predsjedni(ce)ka Općinskog vijeća Krunoslav Colar (HDZ) (na slici s predsjednicom OV) nije digao ruku za ovu odluku, odnosno program, rekavši kako se godinama novci dodjeljuju za uređenje Sportskog doma, koji se nalazi i uglavnom služi za potrebe NK Poleta, a da se ništa konkretno nije tamo učinilo, ponajprije u potkrovlju doma.

Općinski načelnik profesor Dražen Crnčec Colaru je rekao kako se na domu puno radi i kako se puno napravilo. U proračunu za 2019. godinu za Sportski dom ‘Sveti Martin na Muri’ predviđeno je za potrošiti 45 tisuća kuna (lani 60.000 kuna).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije