ZA SIGURNIJE PROMETOVANJE

PROMET Načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek o planovima za sigurniji promet

U naselju Donji Mihaljevec ovih su dana postavljeni pokazivači brzine uz državnu cestu D20. O ostalim aktivnostima Općine, a vezane za sigurnije prometovanje govori općinska načelnica Đurđica Slamek.

– U protekloj godini Općina Sveta Marija dala je izraditi Prometni elaborat za državnu cestu D20 u oba naselja Općine, za dio koji prolazi naseljima. Elaboratom smo se kandidirali na natječaj koji je raspisao MUP-a za opasna mjesta na prometnicama – kaže Slamekova i dodaje:

– No, kako nama kao i ostalim općinama projekt nije prošao na natječaju dogovorili smo s Hrvatskim cestma da oni realiziraju projekt. Naime, signalizacija postavljena projektom je nužna zbog sigurnosti pješaka u oba naselja, a konkretno spomenuti pokazivač brzine je realizacija Prometnog elaborata za naselje Donji MIhaljevec te i ovim putem apeliram na vozače da se pridržavaju znakova jer je na tom dijelu prometnice cesta ravna i mnogi vozači projure kroz naselje gotovo i ne smanjujući brzinu vozila.

Nažalost takvom vožnjom na tom dijelu prometnice izgubljeni su i ljudski životi te nam je realizacija projekta bila važna te se nadamo da će ona ipak utjecati da vozači smanje brzinu prolazeći tim dijelom ove državne ceste – kaže optimistički i dodaje:

– Problem je utoliko veći što u oba naselja Općine nema pješačko- biciklističkih staza koje su i te kako potrebite i koje bi najviše utjecale na sigurnost u prometu državne ceste  D20 koja  prolazi naseljima.

A što je sa Svetom Marijom?

– Hrvatske ceste  bi još trebale izraditi istu takvu prometnu signalizaciju u Svetoj Mariji kod autobusne stanice i kod Ulice Rade Končara s time da bi se na rečenim mjestima iscrtali i pješački prijelazi jer je zaista nedopustivo da cijeli dio ceste D20, koji prolazi naseljem Sveta Marija, ima samo jedan pješački prijelaz što se pokazuje kao veliki problem. U dogovoru s njima, a nakon izgradnje kanalizacije, krenut će se s izgradnjom biciklističke staze uz državnu cestu od Draškovca kroz Donji Mihaljevec, Svetu Mariju i Donji Vidovec što je u biti jedino pravo rješenje za sigurnost prometa na  D20 – rekla je za kraj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije