PREDSJEDNICA U ČAKOVCU

VIDEO I FOTO Kolinda Grabar-Kitarović stigla u Čakovec, dočekao je župan Posavec

Kolinda Grabar-Kitarović stigla je u Međimurje povodom obilježavanja 100. obljetnice odcjepljenja od mađarske države

U srijedu, 9. siječnja povodom obilježavanja 100. obljetnice odcjepljenja od mađarske države te pripojenja Međimurja Matici Hrvatskoj, Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda GrabarKitarović stigla je u Čakovec.

Nešto poslije 14 sati Predsjednicu su ispred zgrade Međimurske županije dočekali župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, a vodstvo Međimurske županije je u Maloj vijećnici održalo i radni sastanak s Predsjednicom.

U čakovečkoj zgradi Scheier, s početkom u 15 sati, održao se svečani prijem koji je u prigodi obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 100. obljetnice pripojenja Međimurja Matici Hrvatskoj Kolinda Grabar-Kitarović upriličila za šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija te vojne izaslanike akreditirane u Republici Hrvatskoj.

U 18 sati Predsjednica će sudjelovati na svečanoj akademiji u prigodi 100. obljetnice pripojenja Međimurja Matici Hrvatskoj – Dana donošenja Rezolucije o odcjepljenju Međimurja od mađarske države. Svečana akademija održat će se u Centru za kulturu Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije