Vijesti / Politika
Politika
Općina zainteresirana za kupnju zgrade veterinarske stanice
S. Mesarić

ŠTRIGOVA

Općina zainteresirana za kupnju zgrade veterinarske stanice

Načelnik Rebernik kaže da se nalazi na atraktivnoj i zanimljivoj lokaciji, u samom središtu Štrigove, ali propada jer se godinama u njoj ne odvijaju nikakve aktivnosti

Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Štrigove, općinski načelnik Stanislav Rebernik, najavio je mogućnost da Općina Štrigova kupi zgradu negdašnje Veterinarske stanice u Štrigovi. 

Rebernik posvješćuje kako se građevina nalazi na atraktivnoj i zanimljivoj lokaciji, u samom središtu Štrigove i uz državnu cestu, ali isto tako, neatraktivno propada jer se godinama u njoj i oko nje ne odvijaju nikakve aktivnosti. Naime, nekada je Veterinarska stanica u Štrigovi imala puno posla, jer bilo je puno živine, mnogo stranaka i korisnika usluga, što je ‘modernizacijom sela’ nestalo, pa tako i potreba za veterinarskom službom i lijepo uređenom stanicom koja je svojevremeno bila ukras Štrigove.

- Točnu namjenu građevine još nismo utvrdili iz više razloga, a to su u prvom redu njezina cijena te stanje u kojem se nalazi zgrada i njezino dvorište, jer moguće je kako je ona kao građevina neuporabna. Razgovarali jesmo o namjeni i zaključili kako bi se na ovo mjesto mogao preseliti ili useliti Dječji vrtić, naglašava Rebernik, dodajući kako se jednostavno ne bi smjelo dopustiti da ovakva lokacija i građevina budu ruglo Štrigove i ovog dijela županije i države.

Slijede pregovori i razgovori, a bude li dogovor obostrano ili višestrano koristan slijedi ‘posao na terenu’. Kada govorimo o djeci i skrbi za njih, ovih dana u Općinskoj upravi isplaćuju se općinske novčane naknade za djecu rođenu 2018. godine, njih 22. Za prvorođeno dijete roditelji dobivaju 3000 kuna, za drugorođeno 5000 kuna i za svako sljedeće 7000 kuna.

Isto tako, Štrigova i njezina Turistička zajednica ovih se dana pripremaju za tradicionalni Vincekov pohod po štrigovskim bregima u subotu, 19. siječnja, odnosno sljedećeg vikenda.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!