OPĆINSKO VIJEĆE

Svetomarčane brinu antenski stupovi

Stup se nalazi na zemljištu mjesnog DVD-a. Vatrogasci su raspravljali o tom problemu i imaju nova saznanja

Na jednoj od nedavnih sjednica OV Svete Marije je vijećnica HSS-a Marija Frančić apelirala na stranačku kolegicu i načelnicu Đurđicu Slamek te cjelokupno vodstvo Općine da u dogovoru s DVD-om pokrenu izmještanje T-com-ovog stupa iz centra sela.

Predložila je da to bude negdje na rubu naselja, budući da je puno ljudi iz okolnih ulica oboljelo od malignih bolesti. O tom problemu je vijećnica raspravljala u više navrata. Tada joj je predsjednik OV-a Dražen Šulj (HSS), kao tajnik DVD Sveta Marija, obećao kako će o tom problemu razgovarati na prvoj sjednici čelništva DVD. To se je i dogodilo pa je o tome izvijestio vijećnike na 13. sjednici Općinskog vijeća  održanoj u četvrtak, 27. prosinca.

Rekao je kako su vatrogasci spremni izmjestiti stup sa svoga zemljišta samo ako mjerenja pokažu štetnost zračenja. Dodao je kako prema saznanjima puno više štetno zrače rubni stupovi uz rub naselja uz HE Dubrava. Vijećnica Frančić samo je dometnula kako sada od strane HE Dubrava prijete dvije opasnosti, voda i stupovi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije