OPĆINA DONJA DUBRAVA

BURNA SJEDNICA Proračun ipak prošao, predsjednik Vijeća Mario Mikulan podnio ostavku

Tresla se brda, rodio se proračun. Mario Mikulan, ovih dana najmarkantnija politička figura Donje Dubrave i predsjednik Općinskog vijeća i ovoga puta je presudio.

28. prosinca 2018. održana je 12. sjednica Općinskog vijeća Općine Donja Dubrava. Sjednica je bila s nestrpljenjem očekivana od strane birača i medija jer se na njoj iz drugog pokušaja trebao izglasati proračun Općine za 2019. godinu, a koji prije desetak dana nije prošao.

Ovoga puta proračun je prošao s pet glasova vijećnika HNS-a i jednim laburiste Maria Mikulana, predsjednika Općinskog vijeća, koji je u prvom glasovanju bio SUZDRŽAN. PROTIV su bili vijećnici HDZ i HSLS, dok je jedan vijećnik HDZ bio SUZDRŽAN. Po glasovanju, šok. Predsjednik OV je podnio neopozivu ostavku. Rekao kako će nastaviti rad u Vijeću kao nezavisni vijećnik te je pozvao svog zamjenika Zlatka Ljubeka (HNS) da nastavi voditi sjednicu. 

Inače, Statutom Vijeća je predviđeno da mu dužnost prestaje danom izbora novog predsjednika te je on i dalje trebao voditi sjednicu do njenog kraja, no Mikulan to nije želio. 

Nakon toga njegov zamjenik uzeo je riječ i rekao: – Budući da  je proračun usvojen i da bi predsjednik OV Mikulan po dužnosti morao voditi sjednicu, ja kao njegov zamjenik zatvaram sjednicu. 

To je izazvalo burnu reakciju vijećnika HDZ-a-HSLS jer je ostala još jedna točka dnevnog reda – slobodna riječ, a na koju su vijećnici imali pravo. Kako se sjednice OV snimaju, mikrofon je ostao uključen još minutu nakon završetka sjednice, tako da u tonskom zapisu, osim cijelog toka sjednice, zainteresirani mogu čuti i dio njihovih reakcija zbog završetka sjednice bez zadnje točke dnevnog reda. Zapis se nalazi na internetskim stranica Općine Donja Dubrava.

Proračun je usvojen. Mogućih izbora nema. I dalje će raditi Vijeće u dosadašnjem sastavu. Držimo kako će posebna epizoda uskoro biti izbor novog predsjednika. Treba istaknuti na početku i tradicionalni verbalni okršaj bivšeg načelnika Dražena Misera  (HDZ) i aktualnog Marijana Varge (HNS). Po svemu sudeći tako će biti i u 2019.!?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije