MJEŠTANI IGNORIRAJU KAZNE

OPĆINA ŠTRIGOVA Sramota, niti jedna kuna od onih koji ne uređuju svoje površine

Poslano 14 prijava, no ni jedna kazna nije naplaćena. Svi vijećnici od prvog do posljednjeg žele poduzimanje oštrijih akcija i kazni, kako bi se što više zapuštenih vinograda, voćnjaka i zapuštenih gruntova očistili. U protivnom, štrigovskom kraju prijeti velika ekološka katastrofa

Na posljednjoj 9. sjednici Općinskog vijeća Štrigove općinski vijećnik Robert Horvat (HDZ) svojim je pitanjem izazvao mnoge reakcije i razgovore. Konktretno, Horvat je pitao koliko je opomena poslano onima koji imaju neuređene vinograde i druge parcele te zapuštene gruntove.

Dalje ga je zanimalo koliko je osoba prijavljeno nadležnim službama, te je li naplaćena koja kazna i hoće li Općina ići u ovrhe onima koji se ogluše na sve što im je dostavljeno. Prvo je odgovorila Mirjana Gregur Sever, tajnica općine, rekakvši kako je poslano 14 prijava, te kako niti jedna kazna nije naplaćena.

Oglasio se načelnik Općine Stanislav Rebernik rekavši kako je sramota od nadležnih služba ili sudova što nije izrečena još niti jedna novčana kazna. Jasno je rekao kako će Općina ići u ovrhe, onog trenutka kada sve drugo ne urodi plodom, jer red se mora uspostaviti.

Gregur Sever je kazala kako veliki problem čine nemogućnost evidencije vlasnika, koji su uglavnom pomrli ili se raselili ili nešto slično. Predsjedavajući Stjepan Pozderec predložio je da se napravi knjiga ili lista evidencija vlasnika.

Svi vijećnici od prvog do posljednjeg žele poduzimanje oštrijih akcija i kazni, kako bi se što više zapuštenih vinograda, voćnjaka i zapuštenih gruntova očistili. U protivnom, štrigovskom kraju prijeti velika ekološka katastrofa u obliku bolesti zlatne žutice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije