Vijesti / Politika
Politika
OPĆINA OREHOVICA Hoće li 20 tisuća kuna poticaja zaustaviti odlazak mladih?
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

ZA OSTANAK MLADIH

OPĆINA OREHOVICA Hoće li 20 tisuća kuna poticaja zaustaviti odlazak mladih?

Načelnik Franjo Bukal osvrnuo se na problematiku iseljavanja mladih s područja općine Orehovica u veće sredine u nadi pronalaženja boljih životnih uvjeta

Na 11. sjednici Općinskog vijeća Općine Orehovica jednoglasno je donijeta Odluka o poticanju uređenja nekretnina u svrhu stanovanja na području općine Orehovica.

Načelnik Franjo Bukal osvrnuo se na problematiku iseljavanja mladih s područja općine Orehovica u veće sredine u nadi pronalaženja boljih životnih uvjeta, te da bi stoga bilo dobro donijeti ovakvu odluku kako bi se ipak pokušao zadržati što veći broj ljudi. Naglašava da je odluka već bila na prvom čitanju, te da je ovaj prijdlog odluke izrađen u suradnji s predsjednikom Općinskog vijeća, Jedinstvenim upravnim odjelom i vijećnicima.

Ukratko je obrazložio uvjete koje korisnik poticaja mora zadovoljiti za dobivanje 20.000,00 kn poticaja, način provođenja natječaja, donošenje odluke o odabiru, te kontrole korištenja dobivenog poticaja i načinu povrata ukoliko bude utvrđena povreda uvjeta i obveza iz ugovora o poticaju.

Vijećnik Zlatko Orsag predložio je da se gornja granica za podnositelja zahtjeva poveća s 35 na 40 godina što je i prihvaćeno. U Povjerenstva za dodjelu poticaja imenovani su Nikola Špikić, Branko Sušec i Zlatko Orsag.
 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!