Općinsko Vijeće

SELNICA Nakon početne bure, proračun jednoglasno prihvaćen

Nakon početnih provokacija prema načelniku, predsjedavajući Branko Perčić smirio je strasti, a u nastavku sve odluke donesene su jednoglasno

Općinsko vijeće Selnice svoju 13. sjednicu započelo je Aktualnim satom i već viđenim i pomalo otužnim scenarijem, vrijeđanjima, provociranjima i nepoštivanjem dužnosnika od strane Krune Živčeca (SDP), na adresu načelnika Općine Selnica Ervina Vičevića.

Kada je predsjedavajući Branko Perčić smirio strasti, a i sam Vičević odustao od reakcije na svaku Živčecovu ljutu strijelu, sjednica je u nastavku bila korektna i što je zanimljivo, sve su odluke donijete jednoglasno.

Vijeće je donijelo proračun Općine za 2019. godinu u iznosu od 11.331.000 kuna što je za oko 144.000 kuna manje od aktualnog proračuna. Prije toga vijeće je izglasalo rebalans proračuna za 2018. godinu te je on utvrđen na konačnih 11.538.000 kuna. Općina Selnica ima godinama manjak koji se u aktima naziva ‘planirani manjak’, a on ovog trenutka iznosi 3.250.000 kuna.

Odlukom vijeća manjak će se nastojati riješiti tako da se 2019. godine umanji za 1.250.000 kuna, a svake naredne, dakle 2020. i 2021. godine po milijun kuna. Između ostalog, vijeće je utvrdilo iznos sredstava za rad stranaka koje imaju svoje članove u Općinskom vijeću. Političke stranke za svakog vijećnika dobivaju po 100 kuna godišnje, što znači kako će im općina isplatti ukupno 1.310 kuna. Najviše, 500 kuna dobivaju Reformisti, a slijede HSS, SDP, HDZ, HSLS i HSU.

Vrlo kvalitetan program ulaganja predstavljen je vijeću, a najznačajnija područja su gospodarstvo, turizam i komunalna infastruktura. Posebno je zanimljiv turizam, jer ovo je prvi puta u povijesti općine da se turizamu daje toliki značaj, a na prvom mjestu je kompleks ribnjaka u Selnici te naftna povijest.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije