OPĆINSKO Vijeće Štrigova

Vijeće u Štrigovi usvojilo izmjene i dopune te utvrdili proračun od 12.650.000 kuna

Najviši prihodi ostvareni su od poreza, potpora države i županije, plinske rente, prodaje Tijare, a tek malo iz EU fondova

Izmjenama i dopunama proračuna ili rebalansom općinski proračun za 2018. godinu utvrđen je na 12.650.000 kuna, odnosno uvećan je za 2.000.000 kuna, a donijet je i proračun za 2019. godinu u iznosu od ukupno 17.757.000 kuna.

Pod predsjedanjem svojeg predsjednika Stjepana Pozderca, Općinsko vijeće Štrigove je u srijedu, 19. prosinca održalo svoju 9. sjednicu na čijem početku je općinski načelnik Stanislav Rebernik, vijećnike izvijestio o događanjima nakon 8. sjednice, a potom je obrazložen rebalans općinskog proračuna za 2018. godinu. Vijeće je usvojili izmjene i dopune te proračun utvrdila na iznos od 12.650.000 kuna, što je za 2.000.000 više od planiranog.

Najviši prihodi ostvareni su od poreza, potpora države i županije, plinske rente, prodaje Tijare, a tek malo iz EU fondova. Zatim je predstavljen Proračun općine za 2019. godinu, a nakon rasprave uz jedan suzdržan glas usvojen je proračun u ukupnom iznosu od 17.757.000 kuna.

Prihodi se u najvećem dijelu očekuju iz izvora kao i ove godine, a vjeruje se kako će proći i neki od programa pripremljenih za EU natječaje. Proračun su predstavile općinske službenice Nataša Tomšić i Mirjana Gregur Sever, te načelnik Rebernik, a vijećnici su imali određene upite, te prijedloge koji će se ostvariti tijekom godine te eventualnim rebalansom.
Nova radna mjesta u Upravnom odjelu općine

Dosta opširna rasprava vođena je uz Prijedlog koeficijenta za obračun plače službenika i namještenika u Upravnom odjelu općine. Načelnik Rebernik rekao je kako novi zakon propisuje zaposlenje djelatnika, odnosno nova radna mjesta, kao što su pročelnik Ureda općine, voditelj EU projekata, komunalni reda i komunalni radnik.

Naglasio je kako općina ima izvrsne djelatnice koje sigurno bolje poznaju situaciju i vođenje od nekog novodošlog i samo eventualno školovanijeg činovnika, a općinu bi to puno koštalo. Nakon vođene rasprave odlučeno je da koeficijent bude 1,70 posto u odnosu na prosječnu plaču.

Naglašeno je kako postoji potreba za osobom koja bi bila voljna raditi dio radnog vremena kao komunalni redar, a dio kao komunalni radnik. Je li plača od oko 6 ili 7 tisuća kuna nekome zanimljiva, ostaje upitno, reklo je nekoliko vijećnika, svjesnih kako je riječ o zahtjevnom poslu i kako takvih osoba baš i nema, barem ne blizu.
U nastavku sjednice donesen je Godišnji plan davanja koncesija, načelnik Rebernik podnio je svoj Prijedlog poticajnih mjera za ostanak u Štrigovi i dolazak u Štrigovu, imenovani su suci porotnici te drugi prijedlozi.

Ovo je bila posljednja sjednica Općinskog vijeća u ovoj kalendarskoj godini, a kako je godina ocijenjena dobrom, tome je i nazdravljeno u dobroj vjeri kako će i naredne godine biti jednako, ako ne i bolje. A za boljitak su svi spremni, uz napomene, kako i država treba prepoznati posebnosti ovog kraja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije