Tradicionalni prijem HDZ-a za medije

Darko Horvat: ‘Investicije nikad nisu bile izdašnije. Neka 2019. godina bude godina optimizma’

HDZ Međimurske županije tradicionalno je za kraj godine u stranačkim prostorijama u Čakovcu upriličio razgovor s medijima

Prvi čovjek međimurskog HDZ-a Darko Horvat, ujedno i ministar gospodarstva u Vladi RH Andreja Plenkovića prvi je stao javnosti rezimirati ovu godinu.

– Smatramo da je ova godina vrlo uspješna, a nacionalni plan reformi za 2019. godinu tome će još više doprinjeti. Investicije u Međimurje nikad nisu bile izdašnije, a u planu su još tri ugovora za inveticije u tri međimurska vrtića EU sredstvima. Iduće godine kreće ulaganje u poduzetničke zone, rekao je Horvat koji je stavio naglasak kako investicije planiraju izvršavati sredstvima EU, a ne onima poreznih obveznika

Na novinarsko pitanje o odlasku radne snage van Međimurja, Horvat je podsjetio kako je transfer radne snage prisutan u Međimurju od 1964. godine kad naši ljudi mahom odlaze van, ali se i vraćaju s novcima u Međimurje. Za iduću godinu zaželio je da se razgovori vode o dobrim stvarima, smanjenju poreza, povećanju minimalne plaće, otvaranju novih radnih mjesta i nek 2019. godina bude godina optimizma.

Darko Horvat je za kraj svim stanovnicima Međimurske županije zaželio sretan Božić i uspješnu novu godinu. Saborska zastupnica i savjetnica predsjednika HDZ-a Sunčana Glavak zahvalila je svim članovima, ali i ponajprije onima koji djeluju samozatajno te koji su se ove godine odlučili učlaniti u HDZ Međimurske županije.

– Hvala načelnicima i gradonačelnicima koji realiziraju ideje i projekte. Znamo što najviše muči naš kraj, a to su ponajprije niske plaće. Potrebno je da svi zajedno radimo na tome da naša marljivost i vrijednost budu financijski nagrađeni. Međimurje ima sjajne projekte, ali nedostaje zajedničko lobiranje, poručila je Sunčana i zaželjela svima sretan Božić i uspješnu novu godinu i naglasila kako ne smijemo zaboraviti na potrebite u našoj blizini.

Potpredsjednik HDZ-a Međimurske županije i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek zahvalio je vodstvu te malim malim ljudima koji doprinose tome da se Međimurje razvija i ide naprijed. 

– Ove predstojeće dane provedite u toplini obitelji za još zdraviju i bolju 2019. – istaknuo je Kolarek.

Ivan Borović, novi predsjednik Mladeži HDZ-a Međimurske županije, zahvalio se dosadašnjem predsjedniku mladeži Matiji Žugecu i članovima mladeži na ukazanom povjerenju za vođenje međimurske mladeži te je istaknuo kako su prionuli radu za opće dobre.

– Već u petak imamo prvu akciju, posjet Crvenom križu, nosimo donaciju i nadamo se da će nas i drugi pratiti – rekao je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije