Vijesti / Politika
Politika
O INCIDENTU U ČAKOVCU Sladoljev: 'Sustav ne štiti građane, nego ih gazi pa uzimaju pravdu u svoje ruke'
Patrik Macek/PIXSELL

REAKCIJA SABORSKOG ZASTUPNIKA

O INCIDENTU U ČAKOVCU Sladoljev: 'Sustav ne štiti građane, nego ih gazi pa uzimaju pravdu u svoje ruke'

- Napad na učitelje i profesore treba se voditi kao napad na službenu osobu - rekao je zastupnik Mosta nakon napada profesora na učenike u Čakovcu

Saborski zastupnik Marko Sladoljev reagirao je u Saboru na nemili događaj u Tehničkoj školi u Čakovcu, gdje su učenici mjesecima maltretirali, gađali i vrijeđali profesora, a sustav ga nije zaštitio te je bio primoran zaštititi svoj dignitet i dignitet struke na loš način.

>>> INCIDENT U ŠKOLI Profesor Tehničke škole Čakovec fizički nasrnuo na dva učenika?
>>> PROFESOR NAPAO UČENIKE Ravnatelj: 'Bio je isprovociran, gađali su ga kredom!'
>>> VIDEO O incidentu u Tehničkoj školi Čakovec progovorio profesor Franjo Dragičević

- Vlada je odbila prijedlog sindikata da se napad na učitelje i profesore vodi kao napad na službenu osobu. Vlada nije uredila Zakon o prosvjetnoj inspekciji, nego se anonimnim prijavama troši državni proračun zbog, primjerice, jedne četvorke koja ne odgovara nekim roditeljima, a profesori su nezaštićeni. Dvadeset godina sam radio u školi – vi morate trpiti sve, jer nema instituta koji vas štiti. Ako iz učionice izbacite učenika koji vas vrijeđa i ometa druge, dobit ćete otkaz i krivično odgovarati ako mu se nešto dogodi dok je trebao biti na satu. Imamo manjak pedagoga i psihologa kojima jedino takvog učenika možete poslati. Ministarstvo znanosti i obrazovanja umjesto takvih kadrova zapošljava administraciju, rekao je Sladoljev.

- Apeliram, pokrenite sustav, prihvatite prijedlog sindikata, jer ovaj bi čovjek mogao postati simbol osobe primorane uzeti pravdu u svoje ruke, a kad to počnu raditi i drugi, vi iz Vlade ćete biti odgovorni, zaključio je saborski zastupnik Marko Sladoljev.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!