PROMETNA IZOLIRANOST MEĐIMURJA

AVANTURA U NEPOZNATO ‘Putovanje vlakom do Zagreba traje tri i pol sata’

Županijski vijećnik MDS-a Žejlko Pavlic je na posljednjoj sjednici Skupštini Međimurske županije županu Matiji Posavcu postavio dva pitanja. Odgovore traži u pisanoj formi.

U prvom ističe: – Koristim ovu priliku da prenesem pitanje jednog zabrinutog Međimurca. Na žalost, svakim danom sve više Međimuraca putuje u Zagreb. Razlozi putovanja su zbog egzistencijalnih razloga; jedni zbog radnog odnosa, drugi studiraju, treći odlaze na specijalističke liječničke preglede…

Javni prijevoz, vlak i autobus je strašno loš, a putovanja su nalik na avanturu u nepoznato. Danas gotovo da nema direktnog brzog vlaka Kotoriba- Zagreb, putovanje traje tri i pol sata, često sa presjedanjima u Varaždinu. Unatoč čestim molbama putnika prema Hrvatskim željeznicama, ne dolazi do promjena.

Od 12. mjeseca 2017. godine HŽ je uveo tzv. studentski vlak koji polazi ujutro iz Zagreba do Čakovca-Buzovca, tada produžuje do Male Subotice, a ne do Kotoribe, gdje stoji jedan sat i onda kreće za Čakovec. ATP Varaždin gotovo da nema direktnog autobusa na relaciji Čakovec-Varaždin i obrnuto, već većinom treba presjedati u Varaždinu, iako to često ne piše u voznom redu.” S obzirom na opisano stanje pitam župana što se poduzima da se poboljša povezanost Međimurja i Zagreba željezničkim i autobusnim prijevozom?

Drugo pitanje je glasilo: – Zašto dobrovoljni darivatelji krvi moraju ići darivati krv u Županijsku bolnicu u Varaždin, i to ako idu u vlastitom aranžmanu, znači, kada njima odgovara. Pavlic se nada skorom odgovoru koji će, kao i pitanja, rado podijeliti s našim čitateljima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije