Sveti Martin na Muri

Proračun povećan, dobitnici potvrđeni, Igor Nekić novi direktor toplica

Na zanimljivoj sjednici Općinskog vijeća obznanjeno je da će dosadašnjeg direktora Termi Sveti Martin Branimira Blajića naslijediti Igor Nekić

Općinski proračun povećan je s planiranih 5.271.200 kuna, na respektabilnih 7.237.000 kuna, zahvaljujući povećanju prihoda od poreza na nekretnine, kapitanih potpora i drugih izvora. Dosadašnjeg direktora Terma Sveti Martin Branimira Blajića nasljeđuje Igor Nekić, nova nada vlasnika, ali vidi se kako je Blajić ljudima ušao u krv, kao osoba koja ih razumije.

Pod predsjedanjem svoje predsjednice profesorice Petre Novinščak Općinsko vijeće Sveti Martin na Muri, jučer, u utorak održalo je svoju 12. sjednicu na čijem početku je Juraj Zadravec, predstavnik tvrtke MURS-ekom iznio zahtjev za novi cjenovnik usluga skupljanja i odvoz mješanog i komunalnog i drugog otpada, a vijeće ga jednoglasno potvrdilo.

Na Aktualnom satu je općinski načelnik Dražen Crnčec govorio o novostima nakon 11. sjednice te o onome što se događa i što će se raditi. Potom su vijećnici jednoglasno potvrdili prijedlog kandidata za općinska javna priznanja koja će 5 dobitnika – Branimir Blajić, Nada Nađ, Davor Fileš te NK Polet i NK Bratstvo primiti na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća u nedjelju, 11. studenog.

Jednoglasno, vijeće je donijelo I. izmjene i dopune općinskog proračuna za 2018. godinu koji se povećava za ukupno 2.230.766 kuna, te odluku o kupnji jednog ‘grunta’ u središtu Svetog Martina na Muri, potrebitog za novi izgled i odvijanje prometa na Trgu svetog Martina. Vijeće je donijelo plan gospodarenja otpadom za razdoblje od 2018. do 2023. godine, kao i odluku o sprečavanju nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za ukalnjanje odbačenog otpada na području općine te odluku o suglasnosti za provedbu ulaganja na području općine.

Za suce porotnike Općinskog suda u Čakovcu imenovani su Erik Koraj i Martina Novak Babić. Dva dječja vrtića s područja općine vijeću su podnijela zamolbe za povećanje ekonomske cijene boravka djece u vrtiću i jaslicama, a većina vijećnika smatra kako bi općina sa sadašnjih 50 posto u narednom razdoblju sufinancirala 60 posto ekonomske cijene, koja će se utvrditi na narednoj sjednici vijeća. To pak bi znatno povećalo izdvajanje iz općinskog proračuna koje sada iznosi preko 600 tisuća kuna godišnje za 80-tak polaznika.

Na kraju sjednice su predsjednica vijeća Petra Novinščak i načelnik općine Dražen Crnčec vijećnike i javnost pozvali na svečanost Martinja 2018. u Svetom Martinu na Muri, koje su u naravi već započele, a vrhunac će doživjeti u petak, subotu i nedjelju, poglavito na kuhanju i degustiranju Svetomartinskog gulaša u subotu od podne pa do mjesečine rane ili magle murske, ali hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije