PONOVNO U MEĐIMURJU

FOTO Ministar Predrag Štromar u Međimurje donio više od 6,5 milijuna kuna

Potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar u Donjoj Dubravi uručio nove Ugovore vrijedne više od 6,5 milijuna kuna

Potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, u ponedjeljak 22.listopada 2018. godine ponovno je posjetio Međimursku županiju kako bi uručio Ugovore vrijedne više od 6,5 milijuna kuna. 

U Osnovnoj školi u Donjoj Dubravi, ministar Štromar ravnateljici Osnovne škole Donja Dubrava Mirjani Ribić uručio je Ugovor o energetskoj obnovi zgrade škole i školske sportske dvorane Donja Dubrava vrijedan 3 988 447,74 kuna. Ukupna investicija energetske obnove škole i dvorane iznosi 6 804 547,09 kuna, a ostatak će financirati Međimurska županija. 

Ravnateljica OŠ Donja Dubrava Mirjana Ribić izjavila je kako je škola tijekom 230 godina postojanja u svijet poslala brojne velike ljude. – Trenutno OŠ Donja Dubrava  polazi 210 učenika raspoređenih u 15 razrednih odjela. Uključeni smo u provedbu eksperimentalnog programa kurikularne reforme Škola za život i vjerujemo da možemo pridonijeti promjeni za budućnost. Koristim ovu priliku da zahvalim našem Županu na prilici da našu školu uvrsti na popis škola kandidiranih za ovaj projekt  i što prepoznaje važnost ulaganja u obrazovanje. Ovim projektom podići ćemo kvalitetu i konkurentnost naših učenika u svijetu obrazovanja – rekla je ravnateljica Ribić

Načelnik općine Donja Dubrava Marijan Varga naglasio je kako je ovo jedna od najvećih investicija na području Donje Dubrave što ga posebno veseli jer je usmjerena u obrazovanje. – Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja projekt je od velike važnosti za Donju Dubravu. Vjerujem da će ušteda na energentima pridonijeti većim i kvalitetnijim opremanjem škole digitalnim tehnologijama te na taj način osigurati učenicima ravnopravno obrazovanje usporedivo sa suvremenim europskim obrazovnim sustavima.

Donja Dubrava uvijek je prednjačila u ulaganju u sport i razvoj što dokazuje kako je školska dvorana bila među prvima izgrađenim u Međimurju. Uz ovaj, kao i druge investicije u komunalnom gospodarstvu, Općina je u velikom investicijskom zamahu – rekao je Varga.

Općini Selnica uručen  je Ugovor o sufinanciranju projekta sanacije klizišta u Plešivici. Cijeli projekt vrijedan je milijun kuna od čega će Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sufinancirati 600 000 kuna,a preostalih 400 000 kuna Međimurska županija preko Županijske uprave za ceste. 

Ministar Štromar uručio je ravnateljici Osnovne škole Podturen Marijani Cerovec, Ugovor o energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Podturen. Ukupna vrijednost projekta je 3.172.118,34 kn od čega će Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sufinancirati 1.834.501,00 kn, a ostatak Međimurska županija.

Potpredsjednik Vlade i ministar Predrag Štromar izrazio je zadovoljstvo što ponovno u Međimurskoj županiji može uručiti Ugovore o sufinanciranju kapitalnih projekata što dokazuje spremnost, znanje i viziju prepoznavanja natječaja, kvalitetnog pisanja i brze realizacije projekata.

– Čestitam čitavom timu župana Posavca što su na vrijeme prepoznali okolnosti u kojima danas imate spremne projekte koje kandidirate na natječaje Ministarstva. S obzirom da ste kandidirali više od 20 projekata samo u energetskoj učinkovitosti, ovo nisu posljednji Ugovori, bit će ih još i drago mi je što možemo surađivati i graditi partnerski odnos Županije i Ministarstva – rekao je potpredsjednik Vlade Štromar.

Župan Međimurske županije Matija Posavec kazao je kako su stručne službe i institucije Međimurske županija bez obzira na činjenicu da se iz EU fondova ne mogu graditi, dograđivati i adaptirati škole i dvorane, svejedno tražile mogućnosti, pripremale projekte, radile plan i iskoristile natječaje energetske obnove.

– Tako je ovoga trenutka u tijeku obnova škola ili dvorana u Donjem Kraljevcu, Šenkovcu, Selnici, Ekonomske i trgovačke škole, radionica Graditeljske i Tehničke škole, Učeničkog doma i te će investicije biti gotove do kraja ove godine. Nakon današnjeg uručivanja Ugovora za školu i dvoranu u Donjoj Dubravi, očekujemo s Ministarstvom potpis Ugovora i za škole u Vratišincu, Draškovcu, Goričanu, Hodošanu, Macincu, Gospodarskoj školi, Graditeljskoj školi, Učiteljskom fakultetu, Dnevnom centru za starije i nemoćne, a prijavili smo i projekte koji su vezani za druga područja, poput Županijske bolnice i Doma za starije i nemoćne osobe. Sveukupno se radi o 122 116 247,60 kuna iz segmenta energetske obnove od čega 75 145 133,63 kuna za obrazovanje institucije. Naravno, zahvaljujem Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja na svakom financijskom doprinosu za sanaciju klizišta kao i na potpori komunalnim projektima općina i gradova u Međimurju – rekao je župan.

Svečanosti uručivanja ugovora nazočili su saborska zastupnica Bernarda Topolko, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, zamjenik načelnika općine Donja Dubrava Vladimir Čituš, predsjednica školskog odbora Osnovne škole Donja Dubrava i predsjednica Odbora za obrazovanje Skupštine Međimurske županije Mihaela Martinčić i pročelnik UO za obrazovanje, kulturu i šport MŽ Branko Sušec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije