Vijesti / Politika
Politika
NOVA STRANKA Matija Ladić i Saša Rakić uz Miranda Mrsića
Patrik Macek/PIXSELL/Arhiva E.M.

BIVŠI SDP-OVCI

NOVA STRANKA Matija Ladić i Saša Rakić uz Miranda Mrsića

Mrsić je u ožujku ove godine izbačen iz SDP-a jer nije želio povući svoj prijedlog zakona o doprinosima, a Rakić i Ladić pak su otišli iz međimurskog SDP-a

Od 20. listopada u Hrvatskoj će postojati još jedna politička stranka. Osniva je saborski zastupnik Mirando Mrsić, bivši SDP-ov ministar rada i mirovinskog sustava, i osnivač zaklade Ana Rukavina.

Stranka će se zvati Demokrati, bit će regionalno ustrojena, ideološki pozicionirana od centra prema lijevo i neće, kako naglašava njen osnivač Mrsić, okupljati “ražalovane” SDP-ovce. Mrsić je u ožujku ove godine izbačen iz SDP-a jer nije želio povući svoj prijedlog zakona o doprinosima i de facto od tada radi na ideji osnivanja vlastite političke stranke, piše Jutarnji.hr.

- U stranci neće biti zvučnih imena. Važna su nam nova lica, ljudi koji su pokazali političku ambiciju, ali ne ovise o politici već imaju svoje karijere i zvanja - kaže Mrsić i među njima izdvaja Aleksandra Horvata, vijećnika u gradskoj skupštini Velike Gorice koji je bio kandidat za gradonačelnika, potom Sašu Rakića i Matiju Ladića iz Čakovca, te Nikolu Buzolića koji je na nedavnim izborima u Milni na Braču bio nezavisni kandidat za načelnika. Demokrati će, kaže Mrsić, izaći na sve izbore koji su pred nama. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!